Dispare această bancă de top din România! Cine îi va prelua toți clienții? Ce se întâmplă și cu Banca Tra

13 apr. 2023
Dispare această bancă de top din România! Cine îi va prelua toți clienții? Ce se întâmplă și cu Banca Tra
Sursa foto: Pixabay

Banca Transilvania și CEC Bank sunt cele mai mari bănci din România, cu capital autohton. Ambele sunt foarte bine poziționate pe piață, una fiind lider, cealaltă ajungând până pe locul 6 ca număr de active, dar cu mari șanse să urce și mai sus în clasament.

A apărut, însă un pericol pentru cele două, mai exact un concurent redutabil. Este vorba despre Exim Bank S.A. care o să dispară de pe piață, dar în realitatea doar își va schimba numele pentru că are planuri mari pe viitor.

EximBank SA, cunoscută și sub numele de Banca de Export-Import a României, își va schimba numele în Exim Banca Românească începând cu data de 10 mai 2023, în urma aprobării schimbării denumirii și a logo-ului băncii în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor EximBank, care a avut loc luni.

Motivul rebrandingului, potrivit lui Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, este acela de a reflecta extinderea adresabilității băncii, care a avut loc în cei 30 de ani de activitate. Denumirea existentă a fost văzută ca fiind limitativă și restrânsă la anumite nișe, în timp ce activitatea reală a băncii s-a extins considerabil.

Pericol pentru Banca Transilvania și CEC Bank

După fuziunea cu Banca Românească, EximBank a devenit o bancă universală. Prin urmare, adoptarea unei noi identități a fost considerată necesară pentru a reflecta această extindere a razei de acțiune, inclusiv către persoanele fizice. Se așteaptă ca noul brand să evidențieze statutul băncii de bancă românească de top și de partener bancar de încredere pentru toată lumea, inclusiv pentru persoane fizice, companii și exportatori.

Noua identitate de marcă se concentrează în principal pe fuziunea celor două bănci și pe valorificarea familiarității mărcilor lor individuale. Pentru a realiza acest lucru, abrevierea Exim este păstrată și combinată cu numele Băncii Românești. Această abordare păstrează majoritatea elementelor vizuale deja consacrate în identitatea de marcă a EximBank. Cu toate acestea, adăugarea tricolorului (care este format din roșu, galben și albastru) la schema de culori are rolul de a sublinia „naționalitatea” băncii și de a promova valorile României.

Banca Transilvania și CEC Bank sunt bănci românești, iar acum cu noua schimbare la EximBank vor avea un competitor extrem de puternic. Deja a urcat pe locul 8 ca număr de active și planul este să se dezvolte tot mai mult.

EximBank, cu capital integral românesc și aflată în topul primelor 10 instituții de credit în funcție de valoarea activelor, oferă o gamă largă de produse și servicii de înaltă calitate, care răspund atât nevoilor persoanelor fizice, cât și ale companiilor. Banca menține o rețea națională de distribuție, formată din 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri destinate exclusiv deservirii companiilor. Această rețea permite EximBank să rămână în strânsă legătură cu clienții săi de retail și corporativi și să desfășoare diverse inițiative de dezvoltare românești și europene.