Detalii neștiute despre Diana Șoșoacă, senator AUR. Cine este soțul ei actual și câți bani are în conturi? Este la al treilea mariaj

28 dec. 2020
Detalii neștiute despre Diana Șoșoacă, senator AUR. Cine este soțul ei actual și câți bani are în conturi? Este la al treilea mariaj
Diana Șoșoacă este senator AUR și o mare activistă contra restricțiilor impuse în pandemie. Sursă Foto: Libertatea

Diana Șoșoacă este noul senator al partidului AUR de Iași și doar ce a preluat funcția de președintă a Comisiei pentru abuzuri din Senat. Puțini știu însă detalii legate de viața avocatei care a cutremurat scena politică. Ea a ieșit în evidență de mai multe ori în urma acțiunilor controversate de protest. 

Diana Șoșoacă este profesie avocat, iar acum ocupă funcția de președintă a Comisiei pentru abuzuri din Senat. Având în vedere profesia sa, este de așteptat ca declarație de avere a avocatei să fie una destul e consistentă.

Pe lângă funcția pe care o deține acum în Senat, ea mai are și o firmă de avocatură în care este unic acționar, iar veniturile nu sunt deloc neglijabile.

Ce avere are Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă și-a depus declarația de avere, iar conform documentului, avocata deține un teren de 500 de metri pătrați și un apartament în Râmnicu Vâlcea cumpărat în urmă cu mai bine de 10 ani, în anul 2006.

Noul președinte al Comisiei pentru abuzuri din Senat are și trei mașini. Este vorba despre un Land Rover din 2001, un Mercedes tot din 2001 și un Volkswagen din 2007. Aocata are și bijuterii de 6.000 de euro, dar și venituri de 80.000 de lei care provin din postura de angajat al firmei Sorandi Edil, în care Diana Șocoașă este unic actionat.

În ceea ce privește obiectivul de activitate al firmei, aceasta se ocupă cu ”activități ale agențiilor și brokerilor de asigurări”, iar în anul 2019, firma Dianei Șoșoacă, cu un număr de doar trei angajați a raportat o cifră de afaceri de 29.000 de lei și un profit de 160.000 de lei.

Momentul care a făcut-o celebră

Puțini știu însă care a fost momentul de ”debut” al Dianei Șoșoacă. Noul președinte al Comisiei pentru abuzuri din Senat este avocata lui IPS Teodosie. Aceași avocată care a contestat în instanță restricția de organizare a pelerianjului de la Peștera Sfântului Apostol Andrei.

La acel moment, Diana Șoșoacă a câștigat notorietate. Ea a fost mediatizată la acel moment de toate organele media din România.

Și la pelerinajul de la Sfânta Parascheva, avocata a ieșit din nou în evidență. Ea a fost prezentă alături de mai mulți colegi de partid și a stârnit un val de agitație. Ea a contestat radical măsurile luate de autorități privind interzicerea partincipării la pelerinaj.

Diana Șoșoacă, președinta Comisiei pentru abuzuri din Senat
Diana Șoșoacă, președinta Comisiei pentru abuzuri din Senat

Totuși, Diana Șoșoacă era cunoscută de publicul larg de mai multă vreme. Avocata s-a făcut remarcată în mediul online, acolo unde posta constant filmulețe legate de conducerea întregii țări. De asemenea, ea se numără printre persoanele care total nemulțumite regulile stabilite de Guvern în contextul pandemiei de COVID.

Cum a ajuns Diana Șoșoacă la al treila mariaj

Nu se știu foarte multe informații despre viața personală a Dianei Șoșoacă sau despre studiile pe care le are însă, recent, aceasta a vorbit într-un interviu despre familia sa, dar și despre viața de cuplu.

Surprinzător este faptul că noul președinte al Comisiei pentru abuzuri din Senat este de origine macedoneancă. De asemenea, ea a mărturisit că bunicul său s-a numărat printre cei care au luptat în al Doilea Război Mondial.

”Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin. Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi.

Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”, a spus Diana Șoșoacă, pentru Interviurile lui Cristoiu.

Legat de viața de cuplu, se pare că Diana Șoșoacă nu este o persoană atât de ”iubitoare”, iar asta a recunoscut-o chiar ea, care s-a declarat ”insuportabilă și autoritară”.

În prezent, senatorul AUR se află la al treilea mariaj, iar actualul ei soț este de meserie chimist și a lucrat 18 ani la Combinatul Oltchim, dar a demisionat de curând. Mai mult de atât, este posibil ca soțul Dianei să devină și el avocat, având în vedere că este student în ultimul an la Facultatea de Drept.