Decizie finală legată de moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu îl distruge pe Ludovic Orban. Ce lege ar fi încălcat acesta

09 sept. 2021
Decizie finală legată de moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu îl distruge pe Ludovic Orban. Ce lege ar fi încălcat acesta

Este haos pe scena politică. Nimeni nu mai înțelege nimic. Marcel Ciolacu, președintele PSD pare a fi cel mai coerent dintre lideri și reușește să puncteze electoral, pe fondul unei crize fără precedent, apărute în plină pandemie. Președintele social democraților spune că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia pentru că nu cunoaște legile.

Ciolacu subliniază că PNL și USR-PLUS dețin la acest moment majoritate parlamentară și toate funcțiile importante în stat. Și cu toate acestea nu reușesc să aducă pace și echilibru. Mai mult decât atât, euro sare în aer, la fel și facturile, dar și ratele românilor la bănci.

„Este un conflict între Guvern și Parlament. Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de PNL și USR. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuia respectată categoric. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților prin dl Orban și conducerea Senatului prin dna Dragu nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR, trebuia respectată Constituția. (…) PNL și UDMR au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebuie să convoace plen comun, fără decizia BPR. Nu înțeleg de ce dl Orban a anunțat Guvernul după 5 zile. N-are nicio legătură dacă BPR a avut cvorum sau nu. Nu cumva ei sunt la putere și au majoritate. În acest moment au toate funcțiile în statul român”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu spune că Ludovic Orban a încălcat legea

Președintele PSD spune că moțiunea trebuia citită deja și că Ludovic Orban a încălcat legea, din postura de președinte al Camereu Deputaților.Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis stabilit ca textul moțiunii de cenzură să fie citit în cadtil ședinței de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR. Probabil după Congresul PNL, așa cum este planul lui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că el nu are de gând să voteze.

„Sunt prezent și nu votez,. Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi – n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură – asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.