Datele care pun toți românii pe jar. Adevăr sau minciună? Grupul de Comunicare Strategică stârnește un val de controverse

11 nov. 2020
Datele care pun toți românii pe jar. Adevăr sau minciună? Grupul de Comunicare Strategică stârnește un val de controverse

Informațiile transmise de Grupul de Comunicare Strategică zilnic, cu privire la infectările cu noul coronavirus, stârnesc un val de controverse în rândul românilor. Multă lume se întreabă dacă într-adevăr informațiile sunt sau nu reale.

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD scoate la lumină faptul că Grupul de Comunicare Strategică transmite date eronate cu scopul de a genera haos și panică în rândul populației. Firea se declară totodată, extrem de dezamăgită de faptul că această comisie este cea care ne informează în legătură cu noile infectări.

„Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia. Presa a dezvăluit dezinformările lor, cifre care nu corespundeau şi date care erau comunicate către public, doar pentru a crea panică şi pentru a crea haos.

Din păcate, acesta este Grupul de Comunicare Strategică şi aceea este comisia tehnică de luptă împotriva coronavirusului.”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică va fi înlocuit

Pentru a evita dezinformări și pentru a pune capăt haosului din întreaga țară, prim-vicepreşedintele social democraţilor anunță măsuri drastice. Gabriela Firea menţionat că în cazul în care PSD va câştiga alegerile şi va forma viitorul Guvern, structura acestui Grup de Comunicare Strategică va fi schimbată, odată cu numirea în funcţie a unui nou ministru al Sănătăţii.

De asemenea, Gabriela Firea a mai adăugat că întreaga ”povară” a căzut pe umerii populației, care a fost ”certată”

„Va exista o altă comisie care să lupte real cu coronavirusul şi nu doar să arunce întreaga povară către populaţie. Încă din primăvară, populaţia a fost cea vinovată, populaţia a fost cea certată, cea amendată, cea obligată să suporte restricţii diferite şi mai dure decât în Uniunea Europeană.”, a mai spus Firea.