Dani Mocanu a încasat 34.000 de dolari pentru un clip postat pe Youtube. Acum a fost condamnat la închisoare pentru el: ce postase manelistul

30 apr. 2021
Dani Mocanu a încasat 34.000 de dolari pentru un clip postat pe Youtube. Acum a fost condamnat la închisoare pentru el: ce postase manelistul
Dani Mocanu

Trendingul Youtube România este plin de manele, care strâng sute de milioane de vizualizări, ceea ce înseamnă sute de mii de euro din publicitate. Se pare că reprezentanții Google nu mai țin cont de conținut, ci doar de bani, iar decizia Judecătoriei Pitești arată acest aspect.

Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru un videoclip în care instigă la ură împotriva femeilor. De precizat că manelistul este considerat Regele Youtube-ului și toate piesele sale au ajuns pe locul 1 în topul acestei platforme.

Dani Mocanu a câștigat sute de mii de euro din clipuri care instigă la ură, postate pe Youtube și ajunse în trending

Piesa a fost lansată în aprilie 2019 și avea peste 20 de milioane de vizualizări. Veniturile au depășit 34.000 de euro, arată anchetatorii, doar din acest clip numit Curwa, în care femeile sunt asemănate cu niște cârpe. Deși versurile sunt cu adevărat toxice, cei de la Youtube au lăsat conținutul activ.

Acum instanța obligă compania să elimine atât acest videoclip, cât și pe cele conexe. Dani Mocanu mai trebuie să plătească și o amendă de 15.000 lei.

Dani Mocanu are doar 9 clase și a fost acuzat de proxenetism

Manelistul are doar 9 clase și are mai multe dosare penale. El a avut probleme în justiție pentru proxenetism, iar anul trecut a ajuns în prim plan după ce a apărut în videoclipul lui un leu chinuit. Pentru acel caz nu există încă o decizie.

Totuși Judecătoria Pitești a dat un exemplu excepționat condamnând la închisoare un cântăreț care instigă la ură și violență. Youtube-ul românesc este plin de piese de acest tip, care ajung în trending și produc sute de mii de dolari.

Mai țin cont de etică și morală Youtube și Google în acest context, așa cum susțin? Rămâne de văzut dacă această decizie a instanție din Pitești va determina gigantul american să ia măsuri din acest punct de vedere.