Dan Bittman plătit din bani publici ca să-l umilească pe Klaus Iohannis. Cum s-a ajuns în acest punct jenant

02 ian. 2021
Dan Bittman plătit din bani publici ca să-l umilească pe Klaus Iohannis. Cum s-a ajuns în acest punct jenant
Dan Bittman a șocat pe toată lumea cu declarațiile lui despre coronavirus

Duelul audiențelor în noaptea de Revelion a fost câștigat încă o dată de Dan Negru cu deja consacratul show al măștilor. TVR a dorit să vină cu ceva inedit, prin care să atragă public nou, ținând cont că în ultimii ani, cifrele au fost scăzute. Și au reușit în mare parte, clasându-se pe locul 5, mult mai bine decât în trecut, dar criticile la adresa programului difuzat au curs fără încetare.

TVR 1 a încheiat un contract cu firma lui Mugur Mihăescu (fostul personaj Garcea de pe Pro Tv), pentru a produce show-ul din noaptea de Revelion. Contractul s-a ridicat la aproape 50.000 de euro. Deputatul USR, Iulian Bulai susține, însă că în realitate costul a fost cu mult mai mare și că s-a ridicat la 140.000 de euro.

Scenata care a stârnit revoltă. Dab Bittman implicat în ea

Show-ul lui Mugur Mihăescu, în care au fost prezenți și Dan Bittman, dar și actorul Radu Pietreanu a fost aspru criticat pentru o scenetă în care președintele Klaus Iohannis a fost ridiculizat.

„Doamnelor si domnilor, breaking news, nici in noaptea de Anul Nou nu suntem lasati, de la Cotroceni vorbeste ala”, a spus Mugur Mihăescu în debutul scenetei dedicată președintelui Kalus Iohannis.

Apoi a aparut o persoană care pare că-l interpreta pe șeful statului.

„Stiu ca nu aveti chef de mine, dar apar in fata voastra ori de cate ori am un prompter sau niste foi de pe care sa citesc. Fie ca 2016… Suntem deja in 2021? Doamne, cum zboara timpul, mai ieri imi cumparam primele sase case si iata ca acum nu mai locuiesc in ele pentru ca mi-am luat altele.

Captură TV – scenata cu Mugur Mihăescu și Dan Bittman

(…) Ceilalti presedinti ma suna doar cand au nevoie de ceva de la mine: ‘Klaus, n-ai si tu niste paduri? Klaus, nu ne dai noua Rosia Montana?’. Uneori asa imi vine sa ii injur in germana”, a declarat personajul lui  Klaus Iohannis.

La finalul scenetei, Mugur Mihăescu, Dan Bittman și celelalte personaje aflate în barul unde s-a filmat tot se prefăceau că dorm din cauza discursului presedintelui.

Șefa TVR, Doina Gradea, aspru criticată pentro modul în care gestionează bugetul TVR

Deputatul USR, Iulian Bulai a taxat aspru producția TVR și a postat pe facebook că trebuie neapărat ca reforma să înceapă cât mai rapid în TVR. El a mai spus și în trecut că în acest mandat se va ocupa personal de reglarea problemelor existente la Televiziunea România, care este finanțată de la bugetul de stat.

„Ieri seară la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm.
TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta.
După ce am scris cât de dezastruoasă este situația la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajaților, spunând că instituția merge atât de bine, încât are și profit: „este al treilea an consecutiv de când, împreună, închidem un an fără pierderi financiare, dimpotrivă, cu plusuri”.

Explicație: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, în ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii încasați din reclame, declarând acești bani drept profit. Consecința este că, an de an, în ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru că instituția a declarat profit 10% în fiecare an. Situația a făcut ca în ultimii 3 ani să avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru că Doina Gradea bravează și minte, declarând drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit.
TVR, ai nevoie de reformă. Acuși începem.

La mulți ani, dragilor! 2021 să fie mai bun cu noi”, a scris Iulian Bulai pe pagina lui de Facebook.