Cutremur în Guvern! Un ministru important ar urma să fie demis! Rareș Bogdan îi ia locul. Ce minister vizează acesta (SURSE)

Cutremur în Guvern! Un ministru important ar urma să fie demis! Rareș Bogdan îi ia locul. Ce minister vizează acesta (SURSE)

Mai este doar o lună până la alegerile parlamentare, iar PNL speră să obțină un scor suficient de mare încât să poată impună premierul, dar și să obțină cele mai importante portofolii din Guvern. Conform surselor VoceaBanilor, Ludovic Orban s-ar orienta mai degrabă cu o alianță PMP-UDMR decât USR-PLUS pentru alcătuirea noului cabinet.

Un nume nou apare pe lista miniștrilor. Nou și totuși vechi: Rareș Bogdan. Jurnalista Sidonia Bogdan susține că acesta ar viza ministerul de Externe și că Bogdan Aurescu ar urma să fie înlocuit. Ea insistă și pe ideea că fostul realizator de la Realitatea Tv se bucură de protecția directorului SRI, Eduard Hellvig, motiv pentru care poziția lui în partid este una de forță.

Au existat zvonuri în urmă cu câteva luni că Rareș Bogdan ar viza chiar funcția de premier a lui Ludovic Orban și conform surselor VoceaBanilor, jurnalistul chiar ar fi încercat un mic puci împotriva lui Ludovic Orban prin intermediul unor apropiați din mass media. Premierul s-a dovedit a fi, însă de departe cel mai abil politician al momentului și a reușit să pareze elegant toate atacurile.

De altfel, în perioada verii au ieșit la iveală mai multe informații care i-au șifonat serios imaginea lui Rareș Bogdan. Acesta a fost filmat cu drona în timp ce o sărbătorea pe fiica sa la Cluj, încălcând toate restricțiile impuse de autorități. Au urmat apoi o serie de atacuri ale fostului jurnalist, care părea la acel moment cea mai importantă voce a opoziției și nu a partidului său, PNL.

Surse politice au dezvăluit pentru VoceaBanilor că cel care ar fi calmat spiritele ar fi fost președintele Klaus Iohannis. Astfel Rareș Bogdan a revenit la masa puterii liberale, însă este atent monitorizat și nu se mai bucură de încrederea lui Ludovic Orban.

Ce spune Sidonia Bogdan despre Rareș Bogdan. Acuzații grave

„Rareș Bogdan face notă discordantă față de restul liberalilor. Deși nu cred că există grup de interese de afaceri în care să nu apară și poze cu el, de nu mai știi cărui grup de interese aparține, este cel mai vocal liberal în privința luptei anticorupției. Ce susține el nu sunt convingeri, ci este tupeu fantastic.

E un personaj îmbogățit din contracte cu statul, care a avut un rol ingrat ca să ajungă în vârful PNL, și nu e săptămână în care să nu își trimită dușmanii politici la pușcărie.  Din când în când, printre urările de pușcărie pentru toți, același Rareș Bogdan are grjiă să se poziționeze pe toate temele serviciilor de informații, cele care țin de securitate. Deși în mod evident este un mediocru care nu poate aborda cu seriozitate nicio temă de securitate. Mai nou, se poziționează pe terorism.

De câte ori întreb cine îl susține pe acest individ, mi se spune că este protejatul lui Eduard Hellvig. Beneficiază de protecția tipică mafiei. De aici și lipsa lui de modestie.  Hellvig nu a ieșit niciodată public să lămurească acest aspect, are probabil impresia că e mult prea puternic și va muri pe acel scaun. Fals.

Rareș Bogdan apare, mai nou, în cărți pentru șefia diplomației românești. Aurescu are prima șansă în continuare, dar numai faptul că s-a luat în calcul, în culisele politice, ca acest personaj ar putea obține una dintre cele mai importante funcții din Guvern este revoltător. Pentru șefia diplomației românești chiar trebuie să știi carte. Nu merge să apari în poze cu toți mafioții, iar apoi să reprezinți statul român pe teme cruciale de țară.

Chiar așa ne iau pe toți de proști, iar cei care dețin puterea au impresia că pot distruge țara asta cu totul?”, a scris Sidonia Bogdan pe facebook.