Cum putem primi cartele gratuite la metrou? De la 1 august, acestea se scumpesc foarte tare

31 iul. 2021
Cum putem primi cartele gratuite la metrou? De la 1 august, acestea se scumpesc foarte tare

Tarifele la călătoria cu metroul dar și cu STB-ul se vor majora începând cu data de 1 august. De la această dată, Metrorex și STB vor oferi un bilet comun, iar prețul unei călătorii cu transportul public suprateran va crește de la 1,3 lei la 3 lei. Pe de altă parte, prețul unei călătorii cu metroul va crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Noul bilet comun al STB și Metrorex va oferi utilizatorilor o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul public suprateran și va costa 5 lei. În același timp vor exista și abonamente comune de 24 de ore care vor costa 14 lei.

În ceea ce-i privește pe navetiști, aceștia vor putea achiziționa abonamente de o lună, șase luni și 12 luni la prețuri de 80 lei, 400 lei și, respectiv, 700 lei pentru fiecare rețea. Abonamentul comun STB și Metrorex va costa 140 lei pentru opțiunea de o lună, 700 lei pentru opțiunea de șase luni și 1.200 lei pentru opțiunea de 12 luni, transmite playtech.ro.

„Transportul public este o soluție pentru decongestionarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă pentru călătoriile cu mașina”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Bilete gratis la metrou

Dacă prețurile la noile abonamente vi se par scumpe, este bine de știut că Metrorex a anunțat că va oferi și bilete gratuite pentru pasagerii care reciclează sticle de plastic, din sticlă sau cutii de aluminiu. În speranța de a promova reciclarea și încuraja oamenii să călătorească cu metroul, Metrorex a lansat în perioada această campanie, denumită „PET=BILET”.

„Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy and Rematholding, lansează prima campanie care are ca scop încurajarea colectării și reciclării deșeurilor și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoriile cu metroul.

Astfel de campanii sunt necesare pentru a schimba comportamentul cetățenilor. Mai ales în ceea ce privește păstrarea mediului curat și nepoluat și pentru a promova beneficiile utilizării transportului subteran”, a spus Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.