Coronavirus: Descoperire uimitoare a cercetătorilor: Substanța minune care ucide COVI-19 în maxim 1 minut. O ai deja în casă

Coronavirus: Descoperire uimitoare a cercetătorilor: Substanța minune care ucide COVI-19 în maxim 1 minut. O ai deja în casă

Descoperire uimitoare a oamenilor de știință: O substanță pe care mulți români o au deja în casă ar putea ucide virusul SARS-CoV-2 în maxim 60 de secunde, potrivit datelor inițiale ale unor studii citate de Libertatea.

Rezultatele inițiale ale unui studiu  pus în practică de cercetătorul Richard Stanton, într-un laborator de la Universitatea Cardiff, arată „semne promițătoare” ale efectelor pe care apa de gură le-ar avea în uciderea virusului SARS-CoV-2.

Mai exact, este vorba de acea apă de gură care conține cel puțin 0,07% clorură de cetypiridiniu (CPC), antiseptic capabil să combată virusul în decurs de 30 de secunde, scrie BBC.

Coronavirus: Descoperire uimitoare a oamenilor de știință: Substanța minune care ucide COVI-19 în maxim 1 minut. O ai deja în casă

Rezultatele studiului încă nu au fost evaluate de către colegii lui Richard Stanton, însă acestea vin să confirme rezultatele altui studiu recent care a constatat că apele de gură pe bază de CPC dau rezultate pozitive în reducerea infecției virale.

„Acest studiu nu este încă evaluat și publicat de către colegi, ceea ce înseamnă că nu a fost încă analizat de alți oameni de știință, așa cum este procesul obișnuit al cercetării academice. Acum a fost trimis spre publicare într-un jurnal”, spune Richard Stanton.

Pentru ca rezultatele inițiale ale acestui studiu să fie confirmate, în perioada următoare vor fi elaborate noi studii clinice care să analizeze rezultatele pe care apa de gură le va da în reducerea nivelului de COVID-19 din saliva pacienților cu coronavirus de la Spitalul Universitar din Cardiff, Țara Galilor.