Consumă o linguriță de sare cu un pahar de apă. Iată ce se întâmplă în organismul tău. Beneficiile sunt uimitoare

25 ian. 2021
Consumă o linguriță de sare cu un pahar de apă. Iată ce se întâmplă în organismul tău. Beneficiile sunt uimitoare
Sare de Himalaya și apă

Poate ai mai auzit până acum că unele persoane își încep ziua cu o linguriță de sare și un pahar de apă, însă ai idee ce beneficii are pentru organismul tău o astfel de băutură? Poate trata stresul și de asemenea îți poate da starea de relaxare de care ai nevoie.

În cazul în care treci printr-o perioadă stresantă și nu ești un mare iubitor al suplimentelor alimentare, trebuie neapărat să consumi în fiecare dimineață un pahar de apă cu o linguriță de sare de Himalaya. Pe lângă faptul că vei fi mai relaxat, somnul va fi și el mult mai bun, scrie voxbiz.ro.

Ce beneficii îți oferă sarea de Himalaya

Antreprenorul și scriitorul Dave Asprey, fondator al companiei Bulletproof și autor al volumului ”Fast This Way” susține că sarea de Himalaya este soluția naturală pentru a scăpa de stres.

Cu doar o singură linguriță de sare și un apahar de apă, organismul tău se va simți revigorat.

Probabil ai observat că multe dimineți sunt destul de dificle, iar uneori facem cu greu față noilor provocări, chiar dacă ne odihnim cât trebuie. Chiar dacă multe persoane aleg să bea o cafea pentru a prinde puțină energie, uneori nici aceasta nu este suficientă, însă paharul de apă cu sare de Himalaya ar putea fi tot ce ai nevoie.

Cum se consumă sarea de Himalaya

Dave Asprey a prezentat și modul în care trebuie consumată sarea de Himalaya, dar și cum acționează aceasta asupra organismului, atunci când este consumată regulat.

”Când te trezești dimineața, ia un vârf de cuțit de sare de Himalaya, pune-o într-un pahar cu apă și bea-o”, a spus acesta.

Probabil te întrebi acum cum de o singură linguriță de sare de Himalaya poate avea astfel de beneficii. Ei bine, există o legătură specială între acest tip de sare și nivelul de stres al organismului.

Conform Mind Body Green, nivelul hormonului de stres, cortizolul, poate afecta glicemia, presiunea sangelui dar și nivelul inflamațiilor din corp.

Astfel, când te trezești dimineața, cortizolul atinge cel mai ridicat nivel, pentru a-ți furniza energia de care ai nevoie ca să-ți ziua.

”Ai nevoie de o creștere a presiunii sângelui, ca să nu leșini”, explica Asprey.

Ce se întâmplă în organismul tău când ești stresat

În ciuda faptului că rolul cortizolului este acela de a oferi corpului energia de care are nevoie dimineața, de multe ori, în cazul persoanelor care se confruntă cu un nivel de stres ridicat, rezultatul este diferit.

Acestea se confruntă cu o creștere majoră a gradului de stres, în special în primele ore ale dimineții, atunci când hormonul atinge cel mai ridicat nivel.

Pe lângă beneficiile pe care sarea de Himalaya ți le oferă, trebuie să știi că aceasta este eficientă și în cazul în care ai probleme cu somnul.  Potrivit specialistului, persoanele care nu se pot odihni suficient, au și ele nevoie de o canitate mică de sare, care poate scădea nivelul de cortizol, suficient cât pentru a-ți păstra energia, fără a te simți anxios sau compleșit.

Există și o regulă atunci când bei sare de Himalaya pentru un somn reușit. Asprey susține că trebuie băute doar câteva guri dintr-un pahar cu apă combinat cu o linguriță de sare de Himalaya.