Codurile Netflix pe care să le folosiți pentru a găsi cele mai bune filme și seriale. Se utilizează foarte ușor

20 iul. 2021
Codurile Netflix pe care să le folosiți pentru a găsi cele mai bune filme și seriale. Se utilizează foarte ușor

Probabil ați observat că Netflix folosește un sistem foarte ciudat pentru a-și clasifica filmele, documentarele sau serialele TV. Într-adevăr, nu există nici o pagină unde sunt prezente toate categoriile, dar avem o soluție, un cod pentru a putea găsi fiecare categorie în parte.

Toată lumea a auzit de Netflix, serviciul de streaming bazat pe abonament care permite membrilor săi să urmărească seriale TV, filme și documentare fără reclame, prin intermediul unui dispozitiv conectat la internet.

„Coduri secrete” în funcție de categoria conținutului

În primul rând conținutul aflat pe platforma de streaming variază în funcție de regiune și se poate modifica în timp. De asemenea, cu cât vizionați mai mult, cu atât Netflix vă recomandă mai bine, în funcție de preferințe. Cu toate acestea, nu există decât categoriile Trending, Sci-fi, Fantasy, Horror sau Filme premiate și există mari șanse ca algoritmi folosiți de platformă să nu vă recomande conținut care poate fi perfect pentru dumneavoastră.

Pentru a descoperi conținut, în mai multe categorii decât cele enumerate, există anumite „coduri secrete”. Acestea nu sunt o descoperire nouă și pot fi găsite toate pe pagina www.netflix-codes.com. În total există coduri pentru 20 de categorii, care la rândul lor sunt împărțite în alte câteva subcategorii. De exemplu, filmele și serialele de acțiune și aventură au codul 1365, iar o subcategorie este reprezentată de thriller-ele de acțiune care au codul 43048.

Cum folosim însă aceste coduri?

Cel mai simplu mod în care puteți să vă folosiți de aceste coduri este prin instalarea extensiei „Better Browse for Netflix” pentru Chrome. Iată cum puteți face acest lucru:

1. Accesați Magazinul web Chrome și căutați „Better Browse for Netflix”.

2. Faceți clic pe Adăugare la Chrome.

3. Faceți clic pe Adăugare extensie.

4. Conectați-vă la contul Netflix într-o pagină nouă.

În partea de sus a ecranului de pornire Netflix, ar trebui să vedeți o nouă opțiune lângă „Lista mea”. Faceți clic pe acesta nouă opțiune pentru a căuta manual sau derulați prin categoriile disponibile.

O altă metodă este prin intermediul site-ului menționat mai sus. După ce ați găsit pe site-ul respectiv codul pentru categoria pe care o căutați, trebuie doar să dați click pe codul respectiv sau puteți înlocui „codnumeric” în acest link „https://netflix.com/browse/genre/codnumeric” și să-l accesați apoi într-o nouă pagină de browser.