Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui David Popovici, noul fenomen al natației mondiale

28 iul. 2021
Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui David Popovici, noul fenomen al natației mondiale
Foto: Raed Krishan

Ultimele două luni au fost magistrale pentru puștiul în vârstă de 16 ani, care a uimit întreaga planetă. David Popovici a impresionat la Campionatele Europene de Juniori nu doar pentru că a cucerit trei medalii de aur, ci pentru că a scost niște timpi pe care nimeni niciodată nu i-a reușit la vârsta lui.

David Popovici s-a calificat deja în două finale, la 200 și la 100 de metri liber. S-a clasat pe locul 4 în prima dintre acestea, dar continuă să se păstreze pozitiv. Preferă să spună că este al patrulea cel mai bun din lume, decât că a pierdut medalia de bronz la două sutimi.

David Popovici a depășit deja toate așteptările

Mai are încă două șanse pentru a urca pe podium. Finala de la 100 de metri liber, unde concurența este uriașă și cea de la 50 de metri liber, unde încă nu au început nici seriile.

David s-a calificat cu al cincilea timp, dar are șanse la medalie. Totuși nu trebuie uitat că cei cu care concurează au multă experiență și un sac de medalii deja. Sunt deja vedete de talie internațională și sunt greu de învins.

David Popovici este antrenat de tânărul Adrian Rădulescu, cu care lucrează de la 9 ani. Acesta l-a însoțit tot timpul în drumul lui spre succes, dar și părinții i-au fost foarte aproape.

Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui David Popovici, noul fenomen al natației mondiale

Aceștia nu au apărut deloc în prim plan pentru că au o regulă internă. Orice temă o discută cu mass media David sau antrenorul lui. Doar cu acceptul lor pot comunica și ceilalți pe diferite subiecte.

Mama lui a lucrat în trecut zona asistenței sociale și a urmat și cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu, scriu cei de la Gsp.ro, prezenți cu doi reporteri de top la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tatăl său lucrează în domeniul vânzărilor și este foarte atent la suplimentele prescrise fiului său, tocmai pentru ca nu cumva să încalce fără să-și dea seama vreo regulă internațională.

„Aș îndemna la echilibru pe durata acestor Jocuri Olimpice în ce privește aparițiile lui David. Jocurile sunt la cu totul altă dimensiune decât Europenele de juniori, dar ne dorim să ajungem cât mai departe, să căpătăm experiență și să învățăm ce e de învățat pentru următoarele Olimpiade, la Paris, Los Angeles, Brisbane”, a spus Adrian Rădulescu pentru Gsp.ro.