Cine este patronul Lidl și Kaufland și ce avere imensă are? Pe ce loc se află în topul bogaților lumii

22 sept. 2021
Cine este patronul Lidl și Kaufland și ce avere imensă are? Pe ce loc se află în topul bogaților lumii

Misterios și extrem de bogat, așa îl putem caracteriza pe cel care deține cel mai mare imperiu retail din Europa, Dieter Schwarz. Acesta controlează prin grupul său, binecunoscutele lanțuri de supermaketuri Lidl și Kaufland. Ce avere are acesta și ce loc ocupă în topul miliardarilor?

Grupul Dieter Schwarz, cu venituri de peste 140 miliarde dolari, este alcătuit din supermarketurile Kaufland și Lidl. Patronul acestuia, Dieter Schwarz a moștenit compania de la tatăl său, Josef, care a devenit partener la Suedfruechte Grosshandel Lidl & Co., un angrosist de fructe, în anul 1930. La scurt timp compania a fost redenumită în Lidl & Schwarz KG, iar în anii următori scopul principal al companiei a fost de a-și extinde gama de produse alimentare de tip en gros.

Primul magazin Lidl deschis vreodată a avut loc în anul 1973, iar Dieter Schwarz a devenit CEO în 1977 când a murit tatăl său Josef. Atunci el a înființat Schwarz Group care a devenit între timp cel mai mare imperiu de retail din Europa. Lidl și-a făcut intrarea pe piața din Statele Unite în anul 2017, promițând la acea vreme că îi va convinge pe consumatori să „regândească modul în care fac cumpărăturile”. Magazinele sale din SUA sunt majoritate în statele Virginia și Carolina de Nord și de Sud.

Patron misterios, extrem de bogat

În ceea ce privește Kaufland, Dieter Schwarz a deschis primul său magazin în 1984 în Neckarsulm și s-a extins rapid devenind lider în ceea ce a fost anterior Germania de Vest. În prezent retailer-ul Kaufland operează în țări din Europa Centrală și de Est precum Cehia, Polonia, Croația, Slovacia, România, Republica Moldova și Bulgaria. În plus, Kaufland dorește să se extindă în anii următori cu alte filiale în Australia.

Dieter Schwarz este binecunoscut pentru discreția sa în ceea ce privește viața sa personală. El s-a căsătorit în anul 1963 cu Franziska Weipert, cuplul având două fete. Miliardarul rămâne un mister în ciuda averii impresionante pe care a reușit să o strângă. Acesta ocupă locul 38 în topul celor mai bogați oameni din lume, realizat de Forbes, cu o avere ce se ridică la 36,9 miliarde de dolari.

Și când vorbim de un om atât de misterios, trebuie să menționăm că nu există înregistrări media în care acesta să apară, el refuzând orice fel de interviu. De asemenea, doar trei fotografii în care acesta apare sunt cunoscute în presă sau la căutarea de imagini pe Google.