Cine este este cu adevărat Olguța Dana Totolici, soția lui Dan Barna. De ce și-a ascuns inițial sarcina

10 aug. 2021
Cine este este cu adevărat Olguța Dana Totolici, soția lui Dan Barna. De ce și-a ascuns inițial sarcina

Vicepremierul Dan Barna a devenit azi tată, după cum a anunțat chiar acesta într-o postare pe contul său de socializare. Soția sa, Olguța Dana Totolici, a dat naștere unui băiețel de nota 10, iar liderul USR le-a dezvăluit colegilor din partid și numele micuțului.

Cei doi au ținut la secret sarcină și totul s-a aflat abia în urmă cu ceva vreme când, odată cu redeschiderea evenimentelor culturale după pandemie, Dan Barna s-a prezentat la operă, în compania soției sale. Atunci jurnaliștii au descoperit că soția sa este însărcinată sarcina fiind una destul de vizibilă.

Dan Barna și Olguța Dana Totolici sunt împreună de 14 ani și nu sunt un cuplu tocmai „tradițional”. Cuplul se numește Barna – Totolici, pentru că ea și-a păstrat numele de familie. Ei s-au cunoscut printr-o asociație de studenți, când ea nu absolvise încă, au devenit prieteni și mai târziu iubiți.

Cine este de fapt Olguța Dana Totolici

Soția liderului USR este de meserie jurist, expert în fonduri europene, lucrând în acest domeniu de aproximativ zece ani. Aceasta este angajată la OMV Petrom de 12 ani, în prezent ocupând funcția de Head Of Department Data Protection în cadrul companiei.

În ceea ce privește studiile, soția vicepremierului a finalizat cursurile Facultății de Drept și, în aceeași perioadă, Colegiul Juridic de Studii Europene al Universității Paris I Panthéon Sorbona. Ea a urmat mai multe programe de management de tip masterat, primul a fost Programul Copernic la Paris, creat special pentru a dezvolta abilitățile de management ale absolvenților din țările Europei de Est, iar la revenirea în țară a absolvit un masterat în Managementul Resurselor Umane și Comunicare la SNSPA.

Anul trecut, a absolvit și Executive MBA al University of Hull din Marea Britanie organizat în colaborare cu UBB la Cluj. De asemenea, are și un doctorat în Dreptul Muncii la Universitatea Titu Maiorescu.