Cine este cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes? Nume surpriză completează top 10

Cine este cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes? Nume surpriză completează top 10
Summitul femeilor Forbes

La începtul lunii decembrie, prestigioasa revistă americană Forbes a anunțat cea de-a 17-a clasare anuală a celor mai puternice femei din lume. Jurnaliștii folosesc o metodologie laborioasă pentru a stabili top și doresc ca prin acesta să aducă recunoaștere celor care au reușit să schimbe lucrurile în bine, prin influența lor, în diferite domenii de activitate.

Pentru al zecelea an consecutiv, cancelarul german Angela Merkel ocupă locul nr. 1 în Topul Forbesc al celor mai puternice femei din lume, marcând totodată cea de-a 15-a apariție totală pe listă. Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, își menține poziția a doua și în clasamentul din acest an. Nou intrată pe podium este vicepreședintele SUA, Kamala Harris, care ocupă locul 3 și care va fi prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite. Aceasta este și prima americană de culoare, care este și de origine indiană care deține această funcție.

Pe fondul pandemiei globale, liderii mondiali de pe lista din acest an au transformat societatea și continuă să își remodeleze industriile respective. CEO-ul UPS Carol Tomé (nr. 11) și directorul executiv Clorox, Linda Rendle (nr. 87), au furnizat servicii esențiale, în timp ce vicepreședintele executiv al CVS Health și directorul executiv Karen Lynch (nr. 38) continuă să conducă să se ocupe de testarea COVID-19 și va ajuta în curând la livrarea vaccinurilor la nivel mondial.

Ce spun vicepreședintele Forbes și editorul Forbes Women

„Peste toate coridoarele puterii, liderii de pe lista celor mai puternice femei din lume din acest an se ridică pentru a aborda provocările fără precedent din 2020”, a declarat Moira Forbes, vicepreședinte executiv, Forbes și editor, ForbesWomen. „În timp ce Covid -19 a pus în pericol câștigurile cu greu obținute în ceea ce privește echitatea de gen, persoanele listate în acest an rezolvă problemele de lungă durată care necesită acțiuni urgente pentru a ne duce pe toți înainte. „

„De la prima noastră vicepreședintă aleasă până la prima primă femeie CEO dintr-o bancă din Wall Street, femeile de pe lista din acest an modelează istoria în moduri fără precedent”, a declarat Maggie McGrath, editorul ForbesWomen. „Liderii, fondatorii și filantropii de pe lista Power Women din 2020 sunt modele globale pentru o conducere constantă și atentă pe fondul unei crize. Puterea și influența lor continuă în 2021 vor ajuta lumea să devină un loc mai sănătos și mai sigur pentru toți cetățenii.”

Cum arată Top 10 cele mai puternice femei din lume potrivit Forbes

Sursa foto: forbes.com/power-women