Cel mai sănătos mic dejun. Toți medicii în recomandă. Îți protejează organismul și îți dă o stare de bine întreaga zi

15 feb. 2021
Cel mai sănătos mic dejun. Toți medicii în recomandă. Îți protejează organismul și îți dă o stare de bine întreaga zi
Restaurantele din întreaga lume au înregistrat pierderi imense în pandemie. Sursa foto: Jay Wennington on Unsplash

Micul dejun nu ar trebui să fie o opțiune, ci o masă obligatorie. Avem nevoie de el pentru a ne asigura necesarul zilnic de vitamine și minerale pentru a face față provocărilor zilnice. Puțini știu însă ce trebuie să mănânce la prima oră a dimineții pentru a se simții bine. 

Gil Blander, biolog de renume internațional și fondatoarea platformei InsideTracker, a vorbit despre importanța micului dejun, ba chiar și-a spus și marele secret care o ajută să se simtă bine și să își asigure necesarul zilnic de vitamine.

Cel mai sănătos mic dejun

Potrivit biologului, cel mai sănătos mic dejun și de asemenea, leacul pentru longevitate, este terciul de ovăz.

”As spune ca terciul de ovaz este un fel de mancare foarte bun. Pentru ca are un continut mare de fibre”, a mărturisit aceasta într-un podcast realizat de Mind Body Green.

Ea a vorbit și despre modul în care fulgii de ovăz acționează. Fibrele sunt în general bune pentru logevitate și o stare bună în general. De asemenea, ele oferă o sațietate mai mare, reduc fluctuațiile glicemiei și sunt de ajutor și în menținerea colesterolului.

Într-adevăr, și legumele și frcutele conțin fibre, însă niciuna dintre ele nu are atât de multe precum fulgii de ovăz.

Beneficiile fulgilor de ovăz

Probabil te întreb ce alte beneficii îți poate oferi un singur bol de terci de ovăz. Ei bine, fulgii ma iconțin și beta-glucan, o fibra care este benefica nu doar pentru o inima sanatoasa, dar sprijina si sistemul imunitar.

De asemenea, pe lângă conținutul mare de fibre, potrivit unui studiu recent publicat de Mind Body Green, ovăzul este bogat și în vitamina E, acid fitic, compusi fenolici si avenantramide, care pot contribui la reducerea inflamației.

Ai probleme cu colesterolul? Tot fulgii de ovăz sunt soluția. Ei nu sunt procesați, motiv pentru care pot ajuta la scăderea colesterolului. Atunci când sunt consumați alături de un ceai verde, beneficiile se dublează.

Vei rămâne tânăr mai mult timp

Cu alte cuvinte, dacă îți dorești să ai o viață sănătoasă și o stare de bine continuă, terciul de ovăz este masa ideală cu care trebuie să îți începi ziua. Susține imunitate, menține coleserolul la un nivel normal, lucruri esențiale pentru o îmbătrânire cât mai sănătoasă.

Dacă alegi să le și combini cu lapte, fructe de pădure, sau semințe, beneficiile lor vor fi și mai multe, iar masa ta va fi și mai delicioasă, așa că poate ei în calcul o modificare mică în rutina ta zilnică.