Cei doi miniștri pe care SUA îi dorește neapărat în Guvern! Ambasadorul Adrian Zuckerman a transmis clar

18 dec. 2020
Cei doi miniștri pe care SUA îi dorește neapărat în Guvern! Ambasadorul Adrian Zuckerman a transmis clar

SUA are interesa majore în România, în contextul în care Rusia și China devin din ce în ce mai puternice. Țara noastră are o poziționare strategică importantă în economia jocului mondial, iar scutul de la Deveselu are și el o însemnătate foarte mare. Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman a arătat clar că acesta dorește o colaborare foarte apropiată cu Guvernul, așa că i-a premiat atât de premierul interimar Nicolae Ciucă, cât și pe fostul și posibilul viitor premier, Ludovic Orban.

Prezent într-o vizită oficială la Arad, diplomatul a transmis că România are nevoie de stabilitate și a punctat faptul că țara noastră a făcut „paşi enormi” sub Guvernul condus de Ludovic Orban şi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că totuți mai sunt de „reparat” lucruri care nu au primit „atenţie” în ultimii ani.

„Sperăm ca viitorii patru ani să fie stabili, am făcut paşi enormi anul acesta sub Guvernul Orban şi cu preşedintele Iohannis, am mers înainte şi sper să continuăm să mergem înainte cu aceiaşi paşi mari. România trebuie să se dezvolte pentru a se repara tot ce a fost stricat sub 45 de ani de comunism şi tot ce nu a fost reparat în ultimii 30 de ani, cu toate că au fost paşi mari înainte, dar în ultimii ani, înainte de 2020, au fost multe lucruri cărora nu li s-au dat atenţie, nu au fost reparate şi au prevenit România să meargă înainte. Cred că anul acesta au fost paşi foarte mari înainte”, a transmis ambasadorul SUA, scrie Agerpres.ro.

Miniștrii pe care SUA pare să-i vrea în Guvern

Acesta a menționat și numele a doi miniștri din Guvernul Orban, ceea ce a fost imedit interpretat ca un semnal de peste ocean că partnerii noștri strategici îi doresc în continuare în executiv. Zuckerman a subliniat și că inclusiv acordarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA a fost afectată din cauza întârzierii unor reforme.

„Acum se aprobă peste 90% din cererile de vize, dar sunt probleme cauzate în primul rând de lucruri care nu au fost reparate în ultimii 10 – 15 ani, pornind de la statul de drept. Anul acesta am lucrat cu domnul ministru de Justiţie, Predoiu, şi cu ministrul de Interne, Vela, ca să reparăm sistemul statului de drept, ca legea să fie aplicată egal, crima organizată să nu mai fie tolerată, corupţia să nu mai fie tolerată, traficul de persoane să nu mai fie tolerat. Lucrurile acestea nu au fost făcute la acelaşi nivel înainte”, a conchis reprezentantul SUA.