Ceaiul minune care te ajuta sa slabesti si te scapă de retenția de apă. Ce alte beneficii mai are pentru organsim

Ceaiul minune care te ajuta sa slabesti si te scapă de retenția de apă. Ce alte beneficii mai are pentru organsim
Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Nu întotdeauna suplimentele alimentare sunt cea mai bună alegere atunci când te confrunți cu senzația de balonare. Există și anumite ceaiuri naturale care pot trata această senzație complet neplăcută, iar beneficiile lor sunt cu adevărat uimitoare.

Ceaiul de păpădie nu trebuie să lipsească din rutina zilnică în cazul persoanelor care se confruntă cu retenție de apă. El este extrem de cunoscut pentru capacitatea lui de a elimina excesul de apa din organism, o acțiune similară cu cea a pilulelor diuretice.

De asemenea, un articol publicat în revista ”Integrative and Comparative Biology”, susține că există un numar de 85 de plante cu proprietati diuretice, iar concluziile arată că există un număr însemnat de ceaiuri de plante considerate a fi diuretice, dar printre cele mai bune ceaiuri diuretice se numără cel de papadie.

Ceaiul de papadie are o istorie lungă de întrebuintare în tratarea ficatului, a vezicii biliare și a problemelor digestive și este un bun diuretic, așa că, poate fi considerat o băutură cu adevărat miraculoasă.

Cum acționează ceaiul de păpădie

Acțiunea ceaiului de păpădie este extrem de simplă. Potrivit unui alt studiu publicat în ”Journal of Alternative and Complementary Medicine”, cercetătorii le-au oferit voluntarilor extract de frunză de păpădie și au măsurat cantitatea de urină produsă după consum, iar rezultatul a întrecut așteptările. Toți cei 17 voluntari au urinat mai mult într-un timp de cinci ore după consum.

La fel ca și în cazul suplimentelor alimentare, pentru a te bucura de toate beneficiile ceaiului de păpădie, este nevoia ce acesta să fie consumat regulat și preparat corect.

Un ceai corect se obține prin turnarea apei fierbinți peste plante, rădăcini sau semințe de plante. Se lasă apoi la infuzat pentru câteva minute, iar la final se strecoară întreaga băutură.