Cea mai simplă metodă pentru a citi un mesaj pe WhatApp fără să afle expeditorul

10 aug. 2021
Cea mai simplă metodă pentru a citi un mesaj pe WhatApp fără să afle expeditorul
Aplicația Whatsapp

Când primim un mesaj pe WhatsApp există momente în care nu dorim ca expeditorul să știe că i-am citit mesajul. Dacă din diferite motive dorim să facem acest lucru, în prezent există mai multe metode. Cea mai simplă este o opțiune direct din aplicație.

La primirea unui mesaj pe WhatsApp, o notificare va apărea în panoul de notificări al telefonului mobil și dacă dăm click pe această notificare, vom intra direct în mesaj și astfel expeditorul va ști că am văzut mesajul. Acest lucru este semnalat prin cele două bife albastre care confirmă nu doar că am recepționat mesajul, dar și că l-am citit. În plus, expeditorul poate vedea exact când a fost citit mesajul și cine l-a citit, în cazul în care faci parte dintr-un grup.

Cum dezactivăm confirmările de citire

Cea mai simplă metodă de a dezactiva această opțiune în WhatsApp este direct din aplicație și trebuie să urmăm câțiva pași simpli. Din ecranul principal al aplicației dăm click pe cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus, iar apoi selectăm secțiunea Setări.

După care intrăm în secțiunea Cont și mai departe în opțiunea Confidențialitate. Aici, pe la jumătatea paginii găsim secțiunea intitulată „Confirmări de citire”, care este bifată implicit. Dedesubt este scris un avertisment legat de ceea ce se va întâmpla dacă debifezi opțiunea, iar dacă dorim să continuăm va trebui să debifăm această opțiune.

Odată debifată această opțiune, expeditorii nu vor mai putea vedea dacă ai citit mesajele pe care ți le-au trimis, ci doar dacă le-ai primit. Este bine de știut că din momentul în care ai debifat opțiunea, nici tu nu vei mai primi nici o confirmare de citire.

O altă metodă relativ simplă, în cazul în care dorim să păstrăm confirmarea de citire pentru mesajele trimise, dar ceilalți să nu vadă când le-am citit mesajul este să le citim din ecranul de blocare al telefonului.