Ce studii are Raluca Turcan, noul ministru al Muncii. Violeta Alexandru era la capătul opus. Detalii mai puțin știute despre cele două

Ce studii are Raluca Turcan, noul ministru al Muncii. Violeta Alexandru era la capătul opus. Detalii mai puțin știute despre cele două
Raluca Turcan, ministrul Muncii

După ce a ocupat funcția de vicepremier al țării timp de aproape un an de zile în Guvernul condus de Ludovic Orban, acum Raluca Turcan este ministru al Muncii, în Guvernul PNL, USR-PLUS, UDMR. 

Spre deosebire de alte femei din lumea politică, Raluca Turcan este o personalitate care s-a remarcat întotdeauna. Ea avut un traseu interesant, și a intrat în politică în anul 2004, afirâmndu-se cu cele mai mari scoruri la alegerile parlamentare, în organizația Sibiu, pe care o și conduce.

Cum a ajuns Raluca Turcan în politică

Raluca Turcan s-a născut în anul 1976 la Botoșaani și a ieșit în evidență încă din anul 2007, atunci când a intrat în prim-planul politicii. Împreună cu Theodor Stolojan, aceasta a înființat PDL, iar mai târziu, când s-a produs o unificare destul de controversată, iar PDL a devenit PNL, Raluca Turcan a preluat funcția de vicepreședinte în conducerea partidului.

Raluca Turcan se află în politică, încă din 2004, când a avut cele mai mari scoruri, la alegerile parlamentare, în organizaţia Sibiu, pe care, de altfel, o și conduce. Vine din Botoșani, unde s-a născut pe 2 aprilie 1976, Botoșani. Acum Raluca Turcan este deputat în Parlamentul României, fiind deja la al patrulea mandat.

La fel ca și în cazul altor politicieni, Raluca Turcan a fost nevoită să ofere o serie de declarații care se regăsesc pe site-ul Camerei Deputaților și pot fi accesate de oricine. Potrivit acestora, noul ministru al Muncii este economist și este specialist în comunicare și relații publice.

Ce studii are Raluca Turcan

CV-ul Ralucăi Turcan, publicat pe site-ul Camerei Deputaților este și el destul de bogat. În anul 1999, noul ministru al Muncii a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, cu o diplomă în economie și SNSPA București, având și un master în Comunicare și Relații Publice.

De asemenea, Raluca Turcan a mai urmat și un curs postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale: Securitate și Bună Guvernare, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, la Colegiul Național de Apărare.

Se pare că noul ministru al Muncii a acordat o atenție sporită studiilor sale, motiv pentru care a primit și o bursă. Aceasta mărturisea că în perioada 1996 și 1999, a fost bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, de unde ar fi obținut o ”diplomă în rusă comercială”, se arată în CV-ul Ralucăi Turcan.

Surprinzător este faptul că, potrivit declarațiilor sale, bursa a fost acordată de Guvernul României.

”Eu am absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. După admiterea la această facultate, am primit o bursă din partea Guvernului României, din partea ţării mele. Am privit această bursă de câteva luni la Moscova ca pe o şansă de a acumula cunoştinţe”, spunea Turcan în legătura cu bursa primită.

Raluca Turca și Violeta Alexandru

Raluca Turcan sau Violeta Alexandru?

Înainte ca Raluca Turcan să preia funcția de ministru al Muncii, Violeta Alexandru se ocupa de această parte din Minister, iar studiile celor două doamne din PNL sunt chiar la pol opus.

Dacă Raluca Turcan a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, de cealaltă parte, Violeta Alexandru a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, fostul ministru al Muncii are și un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un altul în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Violeta Alexandru i-a uimit pe toți atunci când a ajuns în Minister după ce și-a publicat declarația de avere. Spre deosebire de alți miniștrii, aceasta are un statut destul de simplu. Are un teren și un apartament cumpărat prin credit, împreună cu soțul său, o mașină destul de veche, din anul 2007 și un credit în valoare de 55.000 de euro făcut pe o perioad de 30 de ani.