Ce salariu imens primește Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu în fiecare lună. Florin Cîțu i-a dat acest job

23 sept. 2021
Ce salariu imens primește Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu în fiecare lună. Florin Cîțu i-a dat acest job
Lucian Isar și Florin Cîțu. Sursa foto: Facebook

Soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, primește în fiecare lună un salariu uriaș pentru funcția pe care chiar Florin Cîțu i-a dat-o. Și nu este vorba de aceea de consilier onorific al Premierului. Ce salariu primește acesta lunar și ce post ocupă, de fapt, acesta?

Lucian Isar a fost numit pe post la începutul anului 2020 de către premierul Florin Cîțu, pe vremea când conducea ministerul de Finanțe. Concret, acesta este director supleant în Consiliul Director al BERD, numirea fiind supervizată de guvernul Orban. Anterior, această poziție a fost ocupată din 2015 de Dragoș Andrei, care era fostul consilier al lui Victor Ponta.

În plus, de la sfârșitul anului 2020, soțul Alinei Gorghiu este și consilier onorific al premierului Florin Cîțu. De altfel, prietenia dintre cei doi este binecunoscută de peste zece ani. În plus, senatorul PNL Alina Gorghiu este o cunoscută susținătoare a premierului în lupta sa contra lui Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Ce sumă primește Isar de la BERD

Din declarația de avere pe 2021 a senatorului PNL Alina Gorghiu putem vedea ce venituri salariale are soțul acesteia, Lucian Isar. Conform documentului, acesta a avut în 2020 venituri salariale de 127.000 de lire sterline, sumă la care se adaugă alocații de la BERD de 40.000 de lire.

De menționat că, familia Gorghiu figurează în document cu suma de 800.000 de euro în numerar.

Pe de altă parte, în declarația de avere din anul 2019 a Alinei Gorghiu, soțul ei nu figurează că ar avea vreun venit salarial. Cu toate acestea, Isar a obținut 13.000 de euro din chirii, sumă la care se adaugă încă 10.000 de lei ce reprezintă daune morale de la România TV. De asemenea, conform declarației de avere din 2018, nici în acest an el nu ar fi avut vreun venit salarial, dar botezul copilului lor le-a adus suma de 92.000 de euro. Suma este ceva mai mică față de aceea primită la botezul primului copil, adică 130.000 de euro. În același an 2018, Lucian Isar a mai câștigat 53.000 de euro dintr-o „rebalansare de mix valutar”.