Ce salariu încasează directorul Apelor Române și ce experiență are în domeniu. Suma incredibilă pe care o încasează lunar

16 feb. 2021
Ce salariu încasează directorul Apelor Române și ce experiență are în domeniu. Suma incredibilă pe care o încasează lunar
Bani

Salariile de la Apele Române au fost puse sub semnul întrebării după scandalul legat de chelnerița fără studii care. aofst încadrată pe post de inginer şi ulterior a părăsit funcţia. Acum însă, se înțelege destul de bine motivul pentru care tot mai multe persoane vor funcții în cadrul instituției. 

Cel mai bine plătit om din structură este directorul de la Apele Române, în momentul de față, Laszlo Barabaş. El încasează o sumă lunară uriașă și are un trecut profesional pe măsură.

Ce salariu încasează directorul de la Apele Române

Laszlo Barabaş nu are foarte multă experiență în domeniu, însă are în trecutul său o carieră politică. Înainte e a ocupa această funcție, Barabaș a fost viceprimar al Braşovului, din partea UDMR, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov şi, ultima dată, consilier pe probleme tehnice al primarului Braşovului, Allen Coliban.

Dacă vă întrebați ce sumă încasează lunar și de ce s-a oprit la această funcție, ei bine, cifrele ne dau răspunsul. Conform stiridirecte.ro, Laszlo Barabaş încasează la Apele Române suma de 10.002 lei, conform legii cadru nr 153 / 2017, privind salarizarea personalului plătit din bani publici.

Ce salariu au angajații de la Apele Române

Directorul are cel mai mare salariu din cadrul instituției, însă nici angajații nu se pot plânge. Nu există salarii mici, ci doar medii și mari, după cum urmează. Un administrator de rețea încasează lunar un salariu de 4.632 lei.

Un asistent pe de altă parte încasează suma de 4.423 lei lunar, în timp ce un auditor intern ia 6909 lei.

Salarii mai mari sunt întâlnite în rândul biologilor, care încasează lunar 4990 lei. Cu alte cuvinte, salariile de la Apele Române nu sunt mai mici de 4.400 de lei, așa că este de înțeles de ce tot mai multe persoane își doresc o funcție în cadrul instituției.

Câți bani încasează o femeie de serviciu

Directorii instituţiei încasează și ei sume consistent. Directorul economic are un salariu lunar de 9651 lei, la fel ca şi cel ştiinţific.

Am ajuns și la cel mai mic salariu din cadrul instituției pe cae îl au femeile de serviciu. O femeie de serviciu cu experiență câștigă la Apele Române, lunar, suma de 3.818 lei, aproape cât un geograf şi mai mult decât un hidrogeolog, așa că este posibil ca și pe aceste posturi să existe concurență.

Mare atenție, sumele menționate nu sunt fixe. La ele se mai adaugă și bonusuri, dar și sporuri de noapte care pot varia între 100 și 950 de lei.