Ce salarii vor încasa angajații din Poliția Animalelor. Sumele întrec orice fel de așteptare

12 ian. 2021
Ce salarii vor încasa angajații din Poliția Animalelor. Sumele întrec orice fel de așteptare

Marcel Vela a înființat Poliția Animalelor în timp ce ocupa funcția de ministru de Interne. Deși instituția este practic la început de drum, salariile angajaților sunt complet neașteptate.

Chiar și polițiștii sunt uimiți de salariile oferite la Poliția Animalelor, așa că bătaia pentru posturi se poate spune că a început deja.   În foarte puține instituții de stat există o asemenea implicare.

Ce salarii oferă Poliția Animalelor

Potrivit alphanews.ro, salariile angajaților care vor ocupa posturi la Poliția Animalelor, variază, iar unele pot ajunge chiar și la 7.000 de lei.

Totuși, conform sursei citate, polițiștii care sunt mai vechi în sistem nu sunt deloc de acord cu aceste salarii, ba din contră. Aceștia sunt de părere că toate resursele umane și logistrice ar trebui folosite pentru a rezolva alte probleme mai mari ale statului și nicidecum cele ale animalelor.

Reacția oamenilor din sistem are și un motiv bine întemeiat. Aceștia susțin că există deja o legislație încă din anul 2004, care prevede pedepsirea celor ce maltratează animale. De asemenea, această lege prevede și sancţiuni penale, nu doar contravenţionale.

Cât poate câștiga un agent la Poliția Animalelor

Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului EUROPOL a vorbit despre salariile oferite în cadrul Poliției Animalelor. Totul variază în funcție de studii și de vechime. Cei care au studii în medicina veterinară pot obține un grad mai mare și vor încasa salarii chiar și de 7.000 de lei.

De asemenea, în cazul agentului, care nu are studii largi în acest domeniu, acesta poate încasa un salariu de 3.500 de lei.

„Ajungând peste noapte poliţişti, ei vor beneficia şi de vechime în specialitatea studiilor absolvite, adică de medicină veterinară, şi vor obţine şi gradul de comişar şef, cel mai probabil. Putem vorbi chiar şi de salarii de 6-7.000 de lei pentru un comisar şef cu funcţie de conducere, în timp ce pentru agent salariul va fi undeva la 3.500 de lei”, a spus Cosmin Andreica.

Totuși, există și o mare teamă în sistem. Președintele Sindicatului EUROPOL este de părere că ar putea exista medici veterinari care vor să intre în sistem, deși nu sunt bine pregătiți și nu ar putea gestiona această situație, însă Poliția Animalelor ar putea fi o oportunitate pentru ei pe care nu o pot rata.

Aproape 500 de angajați în sistem

Marcel Vela a anunțat în toamna anului trecut că Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor. Acesta susține la acea vreme că instituția va avea structuri în toate judeţele şi va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.

De asemenea, potrivit ministrului, Poliția Animalelor va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor.

„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile, este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea vă fi operaţională.

Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, spunea Vela.