Ce s-a întâmplat cu Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății? Nimeni nu a știut cu ce a ales acesta să se ocupe acum

18 feb. 2021
Ce s-a întâmplat cu Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății? Nimeni nu a știut cu ce a ales acesta să se ocupe acum
Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în cea mai intensă perioadă a pandemiei

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru devenise cea mai populară figură politică din PNL, în perioada intensă a pandemiei. Acesta se situa pe locul 3 la capitolul încredere, după Klaus Iohannis și Raed Arafat, în urma măsurătorilor realizate de mai multe case de sondare. După ce PNL a pierdut alegerile parlamentare și inclusiv portofoliul de la Sănătate, în favoarea USR-PLUS, Nelu Tătaru a dispărut din peisajul politic.

Până în decembrie 2020, acesta era mai mereu la televizor, oferind numeroase explicații românilor cu privire la situația în care ne regăseam în acea perioadă. Mai mult decât atât, fostul ministru a traversat întreaga țară, pentru a fi în contact cu pacienții și medicii, tot timpul. El a intervenit de fiecare dată prompt atunci când au fost situații delicate.

Cu ce se ocupă Nelu Tătaru acum, după ce a fost înlocuit la ministerul Sănătății cu Vlad Voiculescu?

Se poate spune că Nelu Tătaru a avut cel mai greu mandat de ministru al Sănătății și că electoratul i-a apreciat munca. Cu toate acestea, politicul l-a exclus din Guvern, deși nu el a fost responsabil pentru pierderea alegerilor.

Ce face Nelu Tătaru acum? Ei bine, acesta a ales să revină la carieră de medic, consultă, face operații și gărzi la Spitalul din Huși, dar este prezent și în Camera Deputaților de luni până joi, ca și deputat.

„După alegeri și după ce mi-am predat mandatul de ministru la sănătate, am ales să fiu mai discret. Vreau să stau liniștit, ca să nu spună nimeni că încerc să încurc pe cineva. Este mai bine așa. Luni, marți, miercuri și joi dimineața sunt la Camera Deputaților, lucrez în comisie, sunt multe de făcut și aici, iar apoi plec acasă, la Huși, unde mă așteaptă pacienții.

Da, joi seara am programate consultațiile, vineri am programate intervențiile chirurgicale pentru a avea timp să-mi urmăresc pacienții postoperator până luni dimineața, când plec spre București. Mi-am reluat și gărzile”, a spus Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Continuă să opereze

Fostul ministru, care a fost înlocuit de Vlad Voiculescu de la PLUS este de părare că un medic trebuie să rămână mereu aproape de pacienți. Chiar dacă acesta nu a renunțat la politică, medicina rămâne cea mai mare dragoste a lui.

„Chiar dacă am fost ales de oameni deputat, eu cred că trebuie să rămân conectat și la viața de spital, la pacienți, la sistem, pentru că altfel ajungi să vorbești aiureli și degeaba despre sistemul medical. Și cât timp am fost secretar de stat am continuat să operez. Am întrerupt doar cât am fost ministru pentru că mi-a fost practic imposibil să mai ajung la Huși, la pacienți”, a conchis Nelu Tătaru.