Ce job nou are acum Victor Ponta, după ce nu a mai intrat în Parlament? Nimeni nu și-a imaginat că se va angaja la această companie

22 feb. 2021
Ce job nou are acum Victor Ponta, după ce nu a mai intrat în Parlament? Nimeni nu și-a imaginat că se va angaja la această companie
Victor Ponta a fost premierul României și candidatul PSD la alegerile prezidențiale în trecut

Victor Ponta a dispărut din prim plan, după ce partidul pe care l-a fondat, Pro România, nu a mai reușit să intre în Parlament. După ce ani buni, acesta a deținut funcții importante și influente în stat, iată că acum fostul premier a fost nevoie să se angajeze în privat. Invitat la emisiunea lui Ion Cristoiu de pe Aleph News, Victor Ponta a mărturirit că astăzi lucreză pentru o companie cu afaceri în afara țării.

Unde lucrează astăzi Victor Ponta?

După ce au fost publicate rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie, Victor Ponta a recunoscut și că a înfiat o fetiță. Acesta a explicat că nu a vrut să facă nimic public despre acest lucru deoarece nu a dorit să se interpreteze că-și face campanie electorală folosindu-se de acest gest al său, de altfel extrem de apreciat de români.

„În viaţa privată fac bine. Am trei copii. Avem alte probleme acum, fiica cea mică merge la şcoală. Lucrez într-o zonă privată în care nu am lucrat până acum, pentru că nu aveam voie, eram incompatibil. Deci, din punctul acesta de vedere nu mă plâng absolut deloc. Nu sunt consultant politic, lucrez în consultanţă de afaceri, în străinătate, pentru zona Europei Centrale şi de Est. Compania nu are business în România.

Sunt în politică, dar nu în divizia naţională. M-am retrogradat. Am şi mers foarte mult la serviciu, lucrez online. La partid merg o dată sau de două ori pe săptămână, avem un secretar general, avem o echipă de conducere. Am zis: domne dacă vreţi să reconstruim ceva pentru 2024, apucaţi-vă de acum, dar cu nişte forţe proaspete”, a declarat Victor Ponta.

Renunță Victor Ponta definitiv la politică?

Președintele Pro România ar putea reveni în PSD sau s-ar putea alătura PSD, împreună cu formațiunea sa. Vasile Dîncu, unul dintre cei care conduc astăzi Partidul Social Democrat a dat de înțeles că pentru viitor, acesta plănuiește să adune toate forțele de stânga și să creeze un pol puternic care să câștige scrutinurile care vor urma în anul 2024.

„Nu am renunţat la viaţa politică, sunt în continuare preşedintele partidului, nu mai sunt foarte activ pentru că eu cred că trebuie o altă echipă. Echipa pe care am coordonat-o eu nu a dat rezultate, n-a făcut 5% la parlamentare, dar nici nu i-am abandonat. De altfel, mi s-a spus chestia asta: domne să nu pleci cum ai plecat atunci de la PSD. La PSD era un anumit context pe care oamenii îl uită, dar pe care eu nu pot să-l uit.

Era contextul în care absolut toată familia mea, şi eu, făceam cărări la DNA degeaba. Nu doar că eu am fost achitat, dar niciunul din dosarele făcute împotriva familiei mele de dl. Portocală, nu s-a finalizat cu altceva decât cu . În dosarul cu Turceni-Rovinari am fost achitat în unanimitate de judecătorie (…) În cel cu Tony Blair, procurorul, dl. Portocală Negulescu, a fost trimis în judecată că a falsificat acel dosar. Vlad Cosma l-a înregistrat când îl punea să facă denunţul. Dar eu sunt cu casa sechestrată de dl Portocală„, în continuare, a mai spus Victor Ponta la Aleph News.