Ce business foarte cunoscut deține acum tatăl înotătorului David Popovici? Ce job avea bărbatul înainte

05 aug. 2021
Ce business foarte cunoscut deține acum tatăl înotătorului David Popovici? Ce job avea bărbatul înainte

Noua vedetă a înotului mondial, David Popovici, i-a speriat pe americani la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reușind la doar 16 ani să doboare mai multe recorduri la categoria sa de vârstă. Deși a terminat pe locul 8, ultimul, în seria lui și nu a prins un loc spre semifinale, el a început foarte bine Olimpiada, reușind rezultate spectaculoase la 200 de metri liber.

Deși David s-a aflat în lumina reflectoarelor la Olimpiadă, părinții acestuia nu au apărut în prim plan și acest lucru se pare că se datorează unei reguli interne. Cu toate acestea, au apărut în presă informații despre aceștia, cu ce se ocupă și cum l-au ajutat pe fiul lor să ajungă pe culmile succesului.

Cu ce se ocupă părinții lui David Popovici

Mama lui a lucrat în trecut zona asistenței sociale și a urmat și cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu, scriu cei de la Gsp.ro.

Tatăl adolescentului ar fi lucrat în industria Pharma, pe o poziție bună, dar a renunțat la postul lui și s-a concentrat pe o alta afacere.

Premiat „simbolic” după parcursul de la Jocurile Olimpice

David Popovici a fost premiat la întoarcerea în țară de ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a subliniat că tânărul este un exemplu „excepţional” şi „credibil” pentru susţinerea sportului şcolar. Înotătorul a primit din partea ministerului o plachetă marcată cu cuvintele „determinare”, „ambiţie”, „voinţă”, „iniţiativă”, „dăruire” şi, din păcate, un premiu „simbolic” de 10.000 de lei.

David Popovici i-a îndemnat însă pe copii să facă sport şi pe părinţii acestora să îi ducă la sport.

„Acum, după toate performanţele mele, pe care nu aveam cum să le obţin fără ajutorul lor şi al multor alţi oameni, aş vrea să profit de imaginea şi de valul pe care l-am creat şi să inspir cât mai mulţi copii să se apuce de sport. Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport, dar se mai întâmpină probleme câteodată şi cred că (odată) cu această schimbare de ordin sau iniţiativă vom reuşi să ajutăm mai mulţi copii să continue în sport şi să îi putem recompensa într-un fel sau altul pentru că merită. (…) Am rămas la fel, eu sunt acelaşi băiat. (…) Cel mai important lucru cred că este pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci”, a declarat tânărul.