Ce avere are fostului preot Cristian Pomohaci. Nu a plătit impozit ani zile, iar sumele întrec orice așteptare

17 nov. 2020
Ce avere are fostului preot Cristian Pomohaci. Nu a plătit impozit ani zile, iar sumele întrec orice așteptare

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost în centrul atenției în urmă cu trei ani, în contextul unui scandal sexual care a luat amploare. Dincolo de aceste probleme, preotul mai avea și alte secrete pe care autoritățile le-au scos la lumină. Acesta nu a plătit impozit ani de zile. 

În timp ce oamenii legii făceau cercetări în dosarul în care Pomohaci era acuzat de coruperea sexuală a minorilor, aceștia au descoperit o serie de nereguli total neașteptate şi în privinţa averii acestuia.

Potrivit Adevărul, la acea vreme, Pomohaci nu mai puţin de 40 de proprietăţi. Dintre acestea, 25  erau apartamente, în Cluj Napoca, Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureş, nouă erau terenuri cu construcţii, cinci terenuri şi un garaj.

Pe lângă cariera sa în Biserică, ani la rând, Cristian Pomohaci a fost unul dintre cei mai căutaţi cântăreţi de pe piaţă. Acesta era nelipsit de la sărbătorile organizate cu ocazia zilelor localităţilor din întreaga ţară, iar tarifele încasate de acesta se ridicau chiar și la câteva mii de euro pe concert.

O avere cu adevărat impresionantă

Preotul nu a pierdut timpul, iar banii câștigați au fost investiți cu cap. Acesta a investit în imobiliare, iar în urma verificărilor, procurorii au descoperit că Pomohaci închiria de mai mulţi ani apartamentele însă nu declara la Fisc toate câştigurile obţinute.

Sumele nu sunt deloc neglijabile. În doar cinci ani de zile, preotul a încasat aproape 240.000 de euro doar din închirieri.

”Din probe administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că veniturile obţinute din cedarea folosinţei celor 11 imobil, aferente perioadei ianuarie 2012 – octombrie 2017 au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro, venituri pentru care datorează bugetului consolidat al statului suma totală de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate.

Din probele administrate a mai rezultat că veniturile declarate de inculpat către organele fiscale, aferente celor 11 imobile şi perioadei mai sus indicate au fost în cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate şi plătite taxe/impozite către bugetul consolidat al statului în sumă totală de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentând impozit pe venit şi 11.130 lei reprezentând contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, au explicat procurorii Parchetului General.