Ce alimente trebuie să eviți în timpul răcelii. Ele pot încetini vindecarea organismului tău

14 feb. 2021
Ce alimente trebuie să eviți în timpul răcelii. Ele pot încetini vindecarea organismului tău

Răceala nu pare o afecțiune atât de periculoas, însă în cazul în care nu este tratată corespunzător se poate agrava. Puțini știu faptul că în timpul unei răceli, există anumite alimente care trebuie evitate. Ele pot încetini vindecarea organismului tău.

Medicii recomandă de cele mai multe oir în timpul răcelii multe lichide, odihnă și liniște. În ciuda acestor lucruri, mulți dintre noi ne vedem în continuare de activitățile noastre sperând că situația va trece de la sine. Același lucru îl facem și când vine vorba de alimentație, scrie voxbiz.ro.

Alimentele interzise în timpul răcelii

Dacă vrei să depășești mai bine o răceală, trebuie să elimini imediat aceste alimente din meniul tău zilnic. În cazul în care nu știai, laptele se numără printre ele. Așa că dacă până acum consumai lapte cald sperând ca starea ta de sănătate să se amelioreze, era o greșeală.

Lactatele sporesc inflamația din corp și producția de mucozități, iar acest lucru ar putea să îți agraveze starea de sănătate, în loc să îți facă bine.

Consumul de lichide este recomandat în timpul răcelii, însă nu orice lichide sunt benefice. Cafeaua și băuturile alcoolice trebuie și ele evitate atunci când duci o luptă grea cu răceala, în caz contrar, îți vei prelungi starea de rău.

Aceste două băuturi sunt destul de cunoscute pentru efectul deshidratant pe care îl au, iar în timpul răcelii corpul trebuie să fie hidratat în permanență.

Zahărul amplifică inflamația

Mulți dintre noi alegem să îndulcim laptele, cafeaua, sau ceaiul cu zahăr. În timpul răcelii, mai bine eviți acest lucru. La fel ca și laptele, zahărul sporește inflamația în corp și poate dezechilibra sistemul imunitar.

Și pâinea trebuie evitată în timpul răcelii, dar și pastele. Ele pot crește producția de mucozități și pot spori și ele inflamația în corp.

Ce trebuie să consumi în timpul răcelii

Acum că știm ce trebuie să evităm în timpul răcelii, trebuie să știm și ce alimente ne fac bine.

Supele calde, în special supa de pui, sunt esențiale în timpul unei răceli. Ele sunt o sursă excelentă de hidratare, au vitamine și pot combate simptomele răcelii.

Ceaiurile fierbinți sunt și ele un aliat important. Ele descongestionează natural și elimină mucozitățile din sinusuri. Totuși ele trebuie consumate fierbinți pentru a acționa așa cum trebuie.

Ce adăugăm în ceai? Miere, asta pentru că și ea este un medicament natural pentru răceală. Ea deține proprietăți antibacteriene dovedite științific, iar studiile arată că aceasta poate stimula și sistemul imunitar.