Câți bani câștigă Simona Halep din tenis. Serena Williams încasează aproape triplu

10 dec. 2020
Câți bani câștigă Simona Halep din tenis. Serena Williams încasează aproape triplu

Simona Halep, număr doi în ierarhia WTA a câștigat sume consistente de bani prin prisma pasiunii sale pentru sport. Sportiva româncă se poate declara o femeie împlinită la nici 30 de ani din toate punctele de vedere.

Ultimii ani au fost cu adevărat norocoși pentru Simona Halep. Sportiva a reușit să câștige al doilea titlu al său de Grand Slam, la Wimbledon, iar premiul a fost spectaculos.

Astfel, conform calculelor realizate de Forbes, Simona Halep a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020. De asemenea, potrivit sursei citate, cea mai mare parte, adică 6,9 milioane dolari a fost reprezentată de premiile câştigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

Cu alte cuvinte, Simona Halep a reușit să câștige în cariera sa 36,5 milioane de dolari, o sumă destul de mică în comparație cu Serena Wiliams, care a câștigat 93 de milioane de dolari. Totuși, nu e târziu ca sportiva să o prindă din urmă.

„Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari)”, scrie Forbes.

Cine o sponsorizează pe Simona Halep

Simona Halep are mai mulți sponsori. Mai multe branduri gigant au decis să investească în constănțeaca care a reușit o performanță uluitoare în tenis.

”Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România„, mai scrie Forbes.

De asemenea, conform clasamentului veniturilor realizate în sportul feminim la nivel mondial din ultimul an, japoneza Naomi Osaka deschide lista. Sportiva are venituri totale de 37,4 milioane dolari, dintre care doar 3,4 milioane dolari câştigaţi din tenis, restul de 34 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

Aceasta este urmată de Serena Williams, cu un total de 36 milioane dolari. 4 milioane vin din premii şi 32 milioane sponsorizări. Serena este urmată de australianca Ashleigh Barty, cu un total de 13,1 milioane dolari, 10,1 milioane premii şi 3 milioane din contracte publicitare.