Câți bani câștigă o vânzătoare de la Zara și care sunt criteriile de angajare

15 nov. 2020
Câți bani câștigă o vânzătoare de la Zara și care sunt criteriile de angajare

Toți românii au auzit cu siguranță despre lanțul de magazine Zara, cu prețuri destul de piperate. În ciuda produselor de foarte bună calitate și a prețurilor ridicate, o vânzătoare de la Zara nu se poate lăudea cu un salariu prea mare. 

S-ar părea că prețurile și produsele nu au nicio legătură cu veniturile angajaților din magazin. Deși Zara esteo comapanie care s-a impus pe piața din România, salariile sunt cu mult sub limita la care s-ar fi așteptat oricine.

Potrivit cancan.ro o vânzătoare de la Zara primește în România un salariu lunar de doar 1.700 de lei, o sumă care ar putea părea destul de modestă în raport cu prețurile din lanțul de magazine.

Pentru această sumă destul de modestă, criteriile de angajare sunt destul de stricte. Astfel, persoanele care își doresc să ocupe funcția de vânzătoare în cadrul unui magazin Zara au nevoie de o anumită experiență.

Salariile de la H&M, asemănătoare cu cele de la Zara

Surprinzător este faptul că, H&M, un alt lanț de magazine, care are prețuri mult mai accesibile, are salarii asemănătoare cu cele de la Zara. Potrivit voxbiz.ro, un manager de la H&M încasează în mână salariul minim pe economie, adică 2.300 de lei.

Dacă un manager încasează o astfel de sumă, ceilalți salariați nu se pot lăuda cu salarii prea mari. Pentru patru ore de lucru, un angajat H&M încasează suma de 900 de lei, iar salariul poate crește în funcție de programul pe care îl alegi.

Pentru un program de șase ore, un angajat încasează suma de 1300 de lei în mână iar pentru un program normal de opt ore, salariul este de 1600 de lei.

Există și cazuri în care un angajat dorește un număr diferit de ore, atunci, salariul său crește cu 50 sau 100 de lei pe o oră extra, mai menționează sursa citată.