Câți bani a încasat Oana Sârbu pentru rolul Danei din Liceenii și în ce i-a învestit. Nici Ștefan Bănică nu a fost mai prejos

10 feb. 2021
Câți bani a încasat Oana Sârbu pentru rolul Danei din Liceenii și în ce i-a învestit. Nici Ștefan Bănică nu a fost mai prejos
Oana Sârbu

Renumitul film Liceeni a fost și încă este filmul fiecărei generații. La fel cum melodia filmului ”Ani de liceu” a rămas în istorie, același lucru s-a întâmplat și cu actorii principali, Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior.

Filmul Liceeni a fost produs în perioada comunismului, aniversând aproape 35 de ani în 2021. Deși vremurile de atunci erau altfel, actorii principali nu se așteptau ca filmul în care au ales să joace să devină o adevărată legendă.

Cât a încasat Oana Sârbu pentru rolul Danei

Oana Sârbu a devenit un adevărat model pentru fetele de liceu în acea perioadă. Rolul pe care l-a interpretat pus-o într-o lumină cu totul și cu totul diferită, iar actrița a mărturisit că nici prin gând nu i-a trecut că acest rol va genera o așa nebunie.

Dacă vă întrebați câți bani a primit Oana pentru rolul prestat, ei bine, vedeta a primit o remunerație de 9.000 de lei. Deși acum par puțini bani, la acea vreme, Oana Sârbu i-a investit în obiecte de care avea nevoie: o canapea, o mașină de spălat și două fotolii.

”Pentru rolul din Liceenii am primit 9.000 de lei, bani pe care i-am cheltuit pe o canapea, două fotolii și o mașină de spălat. Nu prea îmi dădeam seama de ce va urma. Nu m-am gândit ce impact va avea rolul pe care l-am interpretat asupra vieții mele artistice.

Dupa ce filmul a apărut pe ecrane a fost o nebunie. Toate fetele se tundeau ca mine. Lumea mă striga pe stradă Dana. A fost explozie”, mărturisea Oana Sârbu într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp.

Filmul Liceenii

Ce a însemnat Liceeni pentru Ștefan Bănică Junior

Ștefan Bănică Junior nu a fost nici el mai prejos. Artistul a primit tot 9.000 de lei la fel ca și colega sa de scena, Oana, doar că în cazul lui, lucrurile au fost puțin mai altfel.

Chiar el a mărturisit că acest film a fost pentru ca un ”al doilea certificat de naștere”. De asemnea, a fost nevoie și de un sacrificiu pentru a-l juca. Ștefan Bănică a povestit că a fost nevoit să dea probe pentru film în perioada în care era în armată, așa că a trebuit să fie scos din sistem pentru a merge la probele respective.

S-a dovedit însă o alegere corectă, având în vedere că el s-a încadrat în cerințele regizorului de atunci.

”Pentru mine, filmul „Liceenii’ a însemnat un act de identitate, al doilea certificat de naștere. Atunci, pentru prima oară, Nicolae Corjos mi-a spus Ștefan Bănică Junior. În 1985 am intrat la Institutul de Teatru și am plecat în armată la Craiova. Toți studenții la actorie au dat probe pentru rolul Mihai, dar lui Corjos nu i-a plăcut niciun candidat. Am fost scos din armată pentru a da probe pentru film, povestea Ștefan Bănică.