Cât costă o apă plată și o cafea în Mamaia. Nici în aeroporturi nu s-au mai văzut prețuri atât de mari

02 aug. 2021
Cât costă o apă plată și o cafea în Mamaia. Nici în aeroporturi nu s-au mai văzut prețuri atât de mari

Cei care au afaceri pe litoral profită la maxim de valul de turiști. În weekend străzile devin aglomerate, la fel și plajele, străzile, dar și magazinele, iar românii, dar și străinii sunt dispuși să plătească oricât pentru a se bucura de vacanță.

Unele prețuri întrec însă orice fel de așteptare. Apa plată, sucurile cafeaua de la tonomat și nu numai ajung să fie de până la zece ori mai scumpe decât în mod normal.

Cât costă o apă plată în Mamaia

La unele alimentări din Mamaia, în special cele mai apropiate de plajă găsim o apă plată la 2,5 litri la prețul de 12 lei și mai bine o cumpărați, căci cea la 0,5 litri costă 10 lei, deși în mod normal prețul este 2 lei în marile hipermarketuri.

Mergem mai departe la sucuri, iar aici sumele sunt la fel de halucinante. În unele magazine din Mamaia un suc la 0,5 litri se învârte și el în jurul sumei de 12 lei.

Cafeaua la tonomat, 3 ori mai scumpă

V-ați obișnuit să plătiți un leu sau doi pentru o cafea la tonomat în Capitală sau în restul țării? Ei bine, ajunși la Mamaia eveți avea o surpriză, căci fără 5 lei nici măcar nu vă puteți apropia de tonomat.

În unele părți o cafea la pahar costă între 5-8 lei, mai mult chiar și decât la aeroport, prețul fiind calculat în funcție de unde este amplasat tonomatul. Dacă preferați să o beți la terasă, este posibil să fiți nevoiți să scoateți din buzunar chiar și 22 de lei.

Practic, pentru o vacanța reușită și la un preț mai redus, turiștii care ajung în Mamaia vor fi nevoiți să inspecteze teritoriul în primele zile pentru că sunt locuri, în care puteți găsi și produse cu prețuri apropiate de cele normale.