Cât costă CNN? Postul american de știri ar putea fi vândut în perioada următoare! Unul dintre miliardarii planetei vrea să-l cumpere

05 mart. 2021
Cât costă CNN? Postul american de știri ar putea fi vândut în perioada următoare! Unul dintre miliardarii planetei vrea să-l cumpere

Unul dintre cele mai mari posturi de știri ale planetei ar putea fi scos la vânzare. Este vorba despre CNN, iar informația a fost publicată pentru prima dată la finalul lunii februarie de cei de la Business Insider. Compania care deține televiziunea, AT&T, are datorii de 150 de miliarde de dolari, iar pentru a face rost de capital ar putea renunța la postul de știri, care se află pe locul 2 în America ca număr de telespectatori.

Aceeași sursă dezvăluie că în momentul de față ar fi interesați de achiziție, nici mai mult, nici mai puțin de 13 cumpărători, iar prețul este unul pe măsură: 5 miliarde de dolari.

Printre cei care ar dori să cumpere CNN se numără și Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Acesta a fost de curând desemnat cel mai bogat om din lume, titlu pe care îl pierduse în favoarea lui Elon Musk.

CNN și-a dublat audiența, dar continuă să fie pe locul 2 în SUA

Mai mult decât atât, AT&T vrea să mai obțină încă 15 miliarde în schimbul DirecTV, ceea ce i-ar ajuta și mai mult să acopere o parte din datoriile imense strânse de-a lungul timpului.

Gigantul american anunțase recent că are o notă de plată uriașă, de 15 miliarde de dolari, pe care trebuie să o achite pentru a putea trece la noua tehnologie 5G.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, care s-au finalizat cu victoria lui Joe Biden, CNN și-a dublat audiență, iar încasările au crescut considerabile. Totuși postul rămâne pe locul 2 în preferințele americanilor, după Fox News, CNN a obținut mai mult decât dublarea audiențelor în 2020, în timpul campaniei electorale pentru prezidențialele din SUA. Ramane în urma Fox News, postul TV al conservatorilor americani.