Care este în România „Maşina Anului 2021”? Ce modele se bat pentru locul 1 la nivel european

Care este în România „Maşina Anului 2021”? Ce modele se bat pentru locul 1 la nivel european
Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

De mai bine de zece ani, românii aleg să cumpere în număr mare modelele Dacia, care anul acesta au înregistrat creșteri ale cotei de piață. Logan, Duster, Sandero sunt cele mai populare și ocupă locurile fruntașe pe podium.

Logan se află chiar pe locul 1 în România cu 18.627 unităţi comercializate, iar versiunea Stepway, care a fost lansată în urmă cu doar un an, a reprezentat aproape un sfert din totalul înmatriculărilor Logan.

Duster a crescut ca număr de înmatriculări, ajungând la 12.161 unităţi în 2020, faţă de 11.736 unităţi în 2019 și rămâne ca și în trecut lider al segmentului SUV din România.

Două modele Dacia au primit distincția Mașina Anului 2021 în România

Și modelul Sandero a bifat o creștere de un procenta a cotei, având 9.420 de unităţi înmatriculate,  90% din vânzări fiind cele de tip Stepway.

„Rezultatele înregistrate atât Logan cât şi de Sandero (cu versiunea Stepway) sunt cu atât mai remarcabile, cu cât ambele se află la sfârşitul carierei. Ştafeta lor este preluată de la sfârşitul anului trecut de o nouă generaţie de modele care aduce progrese majore în materie de design, echipare şi calitate percepută. Noile modele Logan şi Sandero au fost recompensate recent cu titlul „Maşina Anului 2021 în România””, au transmis reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.

La nivel internațional, vânzările au atins un număr foarte mare, în contextul pandemiei, ajungând la 520.765 de unităţi comercializate, dintre care 385.674 de autovehicule în Europa (statele UE + EFTA).

Ce modele se luptă pentru Mașina Europeană a Anului 2021

Pentru premiul ”European Car of the Year 2021” au mai rămas în luptă șapte modele, printre care, din păcate nu se regăsește și Dacia. Au fost 29 de modele înscrise inițal, iar rezultatul final se va anunța în martie.

Așadar cele șapte mașini rămase în finală sunt:  Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Volkswagen ID 3.

Juriul este cel care va decide câștigătiare și este format din 60 de jurnaliști auto din 23 de țări. În 2020,  Peugeot 208 a câștigat marele premiu, iar în 2019 de Jaguar I-Pace.