Care este consumul ideal de cafea. Câte căni are voie să consume o persoană într-o singură zi

14 nov. 2020
Care este consumul ideal de cafea. Câte căni are voie să consume o persoană într-o singură zi
hot coffee

Cafeaua e precum ceasul deșteptător, o dimineață nu poate începe fără o ceașcă fierbinte, însă multe persoane fac uneori abuz de această băutură. Cafeaua are și ea limitele ei și la fel și organismul nostru, deci mare atenție la canitate. 

Potrivit specialistilor, consumul de cafea oferă într-adevăr o serie de beneficii organismului nostru, însă nu trebuie să exagerăm cu ea, deoarece consumul excesiv poate avea o serie de repercursiuni.

Beneficiile cafelei sunt destul de multe. Această băutură poate limita riscul de Alzheimer și reduce cu 60% riscul de a face Parkinson. Un alt lucru pe care oricum toate persoanele îl știu este că o ceașcă de cafea își poate da energia necesară pentru a face față activităților zilnice.

Totuși, în urma mai multor studii, medicii au ajuns la o concluzie cu privire la consumul ideal de cafea într-o singură zi. Potrivit acestora, pentru un om matur este suficient 400 de mg de cafea pe parcursul unei zile, iar această cantitate nu trebuie depășită.

Care este cantitatea ideală de cafea

Astfel, dacă o persoană consumă reușește să consume până la 400 mg pe zi, se va putea bucura de toate beneficiile pe care cafeaua le oferă, fără a avea alte afecțiuni.

Există și o parte negativă. În cazul în care o persoană depșește limita impuseă de specialiști, aceasta se va confrunta cu mai multe efecte negative. Spre exemplu, excesul de cafea poate aduce stări de nervozitate, tahicardie, anxietate și tulburări ale somnului.

De asemenea, în urma unor cercetări ample, specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care depășesc 400 mg de cafea suferă de insomnie sau nu se odihensc atât cât trebuie în timpul somnului, motiv pentru care, cantitatea de cafea trebuie să fie o alegere importantă în rutina noastră zilnică.