Boris Johnson a dezvăluit când se va termina pandemia de coronavirus. Premierul britanic a spus adevărul, chiar dacă a fost intens criticat pentru asta

18 nov. 2020
Boris Johnson a dezvăluit când se va termina pandemia de coronavirus. Premierul britanic a spus adevărul, chiar dacă a fost intens criticat pentru asta
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

La începutul pandemiei de coronavirus în Europa, premierul britanic Boris Johnson a fost aspru criticat pentru declarațiile sale, catalogate drept lipsite de empatie și realism. Cu toate acestea, pare că el a știut de la bun început adevărul dureros, pe care a dorit să-l împărtășească și conaționalilor săi.

„Acest lucru este mai periculos și se va răspândi în continuare. Și trebuie să fiu sincer cu publicul britanic: mai multe familii, foarte multe alte familii, vor pierde pe cei dragi”, a spus premierul britanic atunci, care în prealabil adusese în discuție și imunizarea de turmă.

Ulterior, acesta a fost infectat cu coronavirus, iar în Marea Britanie au început să se impună multiple restricții pentru a stopa răspândirea virusului. În prezent numărul infectaților a ajuns la aproape 1,4 milioane, iar peste 52.000 și-au pierdut deja viața.

„Nu se poate opri în totalitate această epidemie, astfel că nu trebuie să încerci să o stopezi în totalitate. Ar fi oprită doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sănătate (NHS) este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, spunea Patrick Vallance, consilier guvernamental britanic pe tema ştiinţifice în martie 2020.

Boris Johnson spune când se va termina pandemia

Într-un interviu pentru Sky News, pentru care a fost de asemenea criticat, Boris Johnson a spus și când va trece ce este mai rău din această pandemie. Premierul britanic pare că a avut mereu date exacte. Să nu uităm că până în acest moment nu avem un vaccin omologat și că se apropie finalul lunii noiembrie

“Bineînţeles, sunt lucruri pe care nu le facem bine şi învăţăm tot timpul. Trebuie să înveţi din greşeli cât de rapid posibil”, a spus Boris Johnson pentru SkyNews, care a estimat și că partea cea mai rea a crizei sanitare se va termina “până la mijlocul anului viitor”.

Pe glob, sunt peste 55 de milioane de persoane care au avut deja coronavirus dintre care peste 1,3 milioane au murit din această cauză.