Bill Gates plănuiește o lovitură mondială. Afacerile pe care le-ar putea distruge

27 feb. 2021
Bill Gates plănuiește o lovitură mondială. Afacerile pe care le-ar putea distruge
Bill Gates, Cofondatorul Microsoft

Bill Gates are o previziune inedită. Fondatorul Microsoft a găsit cel mai bun înlocuitor pentru petrol, gaz și cărbune. Propunerea ar putea fi acceptată din punct de vedere politic în curând.

În cadrul unui interviu acordat pentru CNCB, Bill Gates a dezvăluit faptul că energia nucleară ar urma să fie ”absolut” acceptată din punct de vedere politic.

Energia nucleară va înlocui petrolul și gazele

Fondatorul Microsoft a explicat și modul în care aceasta funcționează și cât de benefică ar fi pentru mediu. Cu alte cuvinte, Bill Gates susține această formă de energie deoarece funcționarea centralelor nucleare nu produce emisii de gaze cu efect de seră.

De asemenea, miliaradrul susține că noile inovații făcute în tehnologia nucleară, în care de altfel este și el investitor, o fac mult mai sigură, dar și mai accesibilă, motiv pentru care, țările din întreaga lume încearcă treptat să adopte acest tip de energie.

Dezastrele precum bombele nucleare sau topirea centralei de la Cernobîl în 1986 în Ucraina și accidentul de la Fukushima în 2011 nu îi schimbă deloc percepția lui Bill Gates.

Bill Gates nu crede în dezastre

Fondatorul Microsoft susține că dezastrele nu se vor mai repeta, iar energia nucleară este sigură, mult mai sigură decât petrolul gazele naturale, sau cărbunele.

Energia nucleară a fost de fapt mai sigură decât orice altă sursă [de energie]. Centralele de cărbune, particulele de cărbune, conductele de gaze naturale explodează. Decesele pe unitate de putere pe aceste alte abordări sunt mult mai mari”, a spus Gates, fapt la care face referire și în noua sa carte.

Mai mult de atât, Bill Gates susține că dacă energia nucleară va fi prezentă în tot mai multe țări, problemele economice ar putea fi rezolvate.

Va salva economia mondială

”Există o nouă generație [de energie nucleară] care rezolvă problema economică, care a fost marea problemă”, a spus el, referindu-se la faptul că centralele electrice sunt foarte scumpe de construit. În ceea ce privește siguranța, Bill Gates are încredere deplină în creațiile din ultimii ani.

”Inovațiile includ utilizarea de sodiu lichid în loc de apă pentru a răci reactorul la o presiune mai mică, ceea ce poate ajuta la evitarea topirilor și, de asemenea, permite centralelor nucleare să fie mai mici și, prin urmare, mai ușor de construit.

Pe măsură ce rezolvăm aceste probleme de inginerie și probleme de costuri, sper că oamenii vor fi deschiși să vadă cât de incredibil de sigură va fi următoarea generație”, a încheiat Bill Gates.

Previziunile fondatorului Microsoft nu sunt întâmplătoare. El este investitorul și fondatorul uneia dintre cele mai importante companii noi de energie nucleară, TerraPower.