Beneficiile neștiute ale prunelor uscate. Ce se întâmplă dacă le consumi în fiecare zi

22 feb. 2021
Beneficiile neștiute ale prunelor uscate. Ce se întâmplă dacă le consumi în fiecare zi
Prune uscate

Dacă nu ne putem bucura de fructe proaspete, cele uscate sunt o alternativă destul de sănătoasă atunci când le consumăm cu măsură. Prunele uscate sunt un fruct delicios, iar în cazul în care nu știai, consumate regulat, pot avea beneficii uimitoare asupra organismului tău. 

Prunele uscate sunt cunoscute pentru modul lor de a spriji funcțiile organismului. Ele conțin potasiu, un ingredient esențial, care ne ajută corpul să funcționeze corect și de asemenea, ne ajută să prevenim anumite boli.

Câte prune trebuie să consumi zilinic

Sunt delicioase, însă mare atenție la canitate. Pentru a ne putea bucura de beneficiile lor și pentru a ne menține silueta, nu trebuie să consumăm mai mult de șase prune. Această cantitate este suficientă pentru a ne rezolva deficiența de fier.

În cazul în care nu știai, deficiența de fier duce la anemie, iar de aici încep problemele grave precum oboseala, bolile de inimă, dar și cele pulmonare. Astfel, consumând șase prune pe zi, corpul tău își va lua cantitatea necesară de fier de care are nevoie în organismul tău.

Dacă ai probleme cu digestia, tot prunele uscate sunt soluția. Ele sunt bogate în fibre și conțin și  sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale.

Cât de eficinete sunt în diete

Cum spuneam și mai sus, șase prune sunt suficiente pentru a-ți menține silueta și sunt totodată și o soluție bună pentru o gustare în timpul zilei. Spre deosebire de alte fructe, prunele uscate oferă senzația de sațietate și te pot ajuta să-ți controlezi greutatea corporală.

Cei care suferă de tensiune arterială crescută trebuie să le consume și ei. Nu muli știu că suferă de această problemă, iar de cele mai multe ori este descoperită prea târziu. Poți evita acest lucru adăugând în meniul tău zilnic prune uscate. Sunt și delicioase și au și grijă de corpul tău. Ele pot fi consumate alături de curmale și stafide pentru o gustare mai bogată.

Ce vitamine conțin

Despre prunele uscate mai trebuie să știi că sunt bogate în foarte multe vitamine. Una dintre cele mai importante este vitamina A, care protejează vederea și are de asemenea grijă de organismul tău.

Ele mai cnțin și vitaminele B6, K și C, care sunt esențiale pentru sistemul tău imunitar, dar și pentru o stare de bine și de energie. Prunele uscate sunt precum un ”energizant” natural atunci când îți pierzi energia. De asemenea, ele sunt alegerea corectă în diete, dar și în cazul persoanelor care suferă de afecțiunile menționate anterior.

Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este cantitatea, iar același lucru este valabil și în cazul curmalelor sau stafidelor.