Avertisment din Norvegia: Donald Trump dă semne de dezechilibru mental. Fostul președinte al SUA pierde tot

07 ian. 2021
Avertisment din Norvegia: Donald Trump dă semne de dezechilibru mental. Fostul președinte al SUA pierde tot
Donald Trump și Melania Trump

Patru persoane au murit și 14 polițiști au fost răniți, după ce câteva mii de protestatari au luat cu asalt Capitoliul, solicitând menținerea în funcție a deja fostului președinte al SUA, Donald Trimp pe motiv că alegerile au fost fraudate. Mesajele de pe rețelele de socializare ale fostului lider american au fost blocate, întrucât s-a considerat că acestea incită și mai mult mulțimea.

”Știu că suferiți, ne-au furat victoria (…), dar e timpul să mergeți acasă”, spune Donald Trump într-o înregistrarea video postată pe rețelele sociale și transmisă de posturile de televiziune.

”Trebuie să avem pace, trebuie să ca legea să fie respectată. Nu vrem ca cineva să fie rănit. (…) Este o perioadă grea, nu s-a mai întâmplat să ne ia victoria așa cum ne-au luat-o acum, cum mi-au luat-o mie, cum v-au luat-o vouă”, mai spune Donald Trump în mesajul video, care ulterior a fost șters de oficialii Twitter.

„Trump manifestă semne de dezechilibru mintal”

Un deputat norvegian care și-a manifestat în trecut admirația față de președintele american și care l-a nominalizat pe acesta în două rânduri la Premiul Nobel pentru pace a transmis că în contextul de acum, nu ar mai face această alegere, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Nominalizarea la Nobel a fost pentru acordul de pace pe care (Trump) l-a obţinut în Orientul Mijlociu. Dar după înfrângerea în alegerile prezidenţiale cred că a dat unele semne de dezechilibru mintal”, a spus Christian Tybring-Gjedde, ales pe listele Partidului Progresului, populist.

„Nu este momentul să primească Premiul Nobel pentru Pace şi nu îl va primi”, a întărit politicianul norvegian pe canalul TV2, calificând drept „înspăimântătoare” scenele văzute la Capitoliu.

Trump fusese nominalizat la Premiul Nobel și în trecut

Christian Tybring-Gjedde îl nominalizase în septembrie pe Donald Trump la Nobel considerând că rolul său în medierea acordului de normalizare a relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel a fost unul foarte important. El a apreciat  eforturile președintelui americande a aduce pace în Orientul Mijlociu, care în opinia lui, a obţinut mai multe progrese decât oricine altcineva.

Deputatul din Norvegia l-a nominalizat pe Trump pentru aceeaşi înaltă distincţie şi în 2019, evocând summitul din 2018 din Singapore dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.