Angajatorii pot primi 250 de lei pe lună pentru fiecare elev sau student angajat în perioada vacanței

28 iun. 2021
Angajatorii pot primi 250 de lei pe lună pentru fiecare elev sau student angajat în perioada vacanței
Bani

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) vine cu vești bune pentru companii. Din dorința de a încuraja angajarea elevilor și a studenților în perioada verii, instituția a hotărât să ofere un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei.

Perioada acordării sumei respective nu poate depăși două luni pe an, pentru fiecare elev sau student angajat. De acest stimulent financiar lunar beneficiază angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi fie în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial, fie în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei, se arată într-un comunicat de presă remis redacției VoceaBanilor.ro.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de angajator din fonduri proprii

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Cine sunt cei care nu pot beneficia de stimulent

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi, şi nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesaţi se pot adresa pentru informaţii suplimentare la sediile agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, ale căror date de contact sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro.