Ana Bogdan intră în istoria tenisului. Este prima sportivă din lume care a bifat această reușită și primește 137.000 de dolari pentru asta

Ana Bogdan intră în istoria tenisului. Este prima sportivă din lume care a bifat această reușită și primește 137.000 de dolari pentru asta
Ana Bogdan

Noroc cu carul pentru Ana Bogdan. Jucătoarea de tenis din România a reușit să se califice facil în turul 2 de la Roland Garros, după ce a învins-o pe italianca Elisabetta Cocciaretto. Meciul următor părea a fi, însă misiune imposibilă.

Urma să o întâlnească pe una dintre cele mai talentate jucătoare ale lumii, câștigătoare deja a patru turnee de grand slam, nipona Naomi Osaka, numărul 2 în clasamentul WTA.

Naomi Osaka acuză probleme cu anxietatea

Aceasta o învinsese în primul tur pe Patricia Țig. Imediat după meci nu a vrut să se prezinte la conferința de presă, ceea ce i-a și atras o amendă de 15.000 de euro și un avertisment că dacă repetă experiența va fi descalificată de la toate turneele de grand slam.

La o zi distanță, Naomi Osaka a transmis că se retrage din turneu din cauza problemelor pe care le are cu anxietatea. În prealabil, aceasta spusese că nu mai vrea să discute cu jurnaliștii pentru că îi distrug starea mentală.

Câți bani încasează Ana Bogdan pentru accederea directă în turul 3 la Roland Garros

Astfel Ana Bogdan devine prima jucătoare de tenis din istoria Roland Garros-ului, care se califică în turul 3, direct din turul 1. Mai mult, aceasta își egalează cea mai bună performanță la un turneu de grand slam și urcă spectaculos în clasamentul WTA.

Ea se afla pe locul 102 înaintea turneului, iar acum ajunge pe poziția 90 și încasează și un cec uriaș, 136.787 de dolari pentru această performanță. Încă nu-și cunoaște adversara, mai ales că nici nu au început meciurile din turul 2.

Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au trecut și ele de primul tur după ce le-au învins pe Jo Konta și Arantxa Rux, ambele având evoluții spectaculoase pe teren.