Alimentele care pot provoca apariția pietrelor la rinichi. Simptomele care vă vor trimite direct la spital

24 iul. 2021
Alimentele care pot provoca apariția pietrelor la rinichi. Simptomele care vă vor trimite direct la spital

Pietrele la rinichi se formează destul de ușor și devin o mare problemă în unele cazuri când putem ajunge chiar și la spital, în stare gravă. Alimentația joacă un rol important în acest caz, pentru că și în cazul în care scapi de pietrele la rinichi, acestea se pot forma din nou.

Pentru a nu ajunge în această situație și a ne chinui cu durerea insuportabilă și persistentă este bine să ne protejăm printr-o alimentație sănătoasă și prin eliminarea acelor produse care favorizează formarea pietrelor la rinichi. În general, alimentele pe care le consumăm zi de zi sunt cele care pot favoriza apariția pietrelor la rinichi. Printre acestea se numără băuturile carbogazoase, dar și cofeina. Din această cauză, cei care consumă des cafea, ceai și sucuri acidulate, vor pune o presiune mare pe rinichii lor, din cauza cantității mari e calciu, scrie voxbiz.ro.

Carnea și sarea, un pericol pentru rinichi

Produsele din carne favorizează și formarea pietrelor la rinichi și cei care au o dietă bogată în proteine s-ar putea confrunta cu probleme, pentru că reziduurile de proteine sunt eliminate greu din corp în mod eficient.

De asemenea, dacă dacă obișnuiești să mănânci foarte sărat, rinichii tăi vor avea de suferit. Cantitatea de sare necesară corpului este una foarte mică, iar dacă suntem obișnuiți să consumăm ceva mai mult, favorizăm retenția de lichide, ceea ce înseamnă că sodiul nu este eliminat din corp, iar rinichii sunt puși în pericol și tensiunea ne va crea probleme.

Nu în ultimul rând, produsele lactate sunt și ele un pericol pentru rinichi pentru că sunt bogate în calciu. Deși sunt de mare ajutor pentru oasele noastre, cei care sunt predispuși la pietre la rinichi, trebuie să evite excesul de calciu. Consumul regulat de produse lactate crește cantitatea de calciu, care îngreunează eliminarea reziduurilor și facilitează astfel apariția pietrelor la rinichi. Un alt produs ce trebuie menționat este ciocolata, dar și dulciurile în general. Dacă sunt consumate în exces, pot fi un pericol pentru rinichi, dar și pentru organism.