Alexandru Rafila îl face de râs în public pe Nicușor Dan: „Întrebarea mea este care medic”

01 sept. 2021
Alexandru Rafila îl face de râs în public pe Nicușor Dan:
Nicușor Dan, Primarul Capitalei/ Sursă foto: edupedu.ro

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei comunică puțin și deloc bine. Deși a trecut un an de când a preluat mandatul, abia acum a reușit să facă ordine în Parcul Cișmigiu, care arăta ca o ruină. Mai mult decât atât, edilul a recunoscut, în plină campanie de vaccinare, că el nu și-a administrat serul pentru că a așteptat recomandarea medicului.

Trebuie menționat că Nicușor Dan a avut coronavirus în urmă cu opt luni și a stat în izolare în acea perioadă. Cazul nu a fost unul grav, însă în mod normal acesta ar fi trebuit să se vaccineze până acum.

Alexandru Rafila îl face de râs pe Nicușor Dan

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS  făcut de râns pe Nicuşor Dan, când a aflat despre declarațiile controversate ale acestuia.

„Am înţeles că nu s-a vaccinat încă pentru că nu a întrebat medicul sau medicul până acum, timp de 8 luni, nu i-a spus dacă ar trebui sau nu să se vaccineze. Întrebarea mea este care medic: medicul de familie sau medicul pediatru? Cu toate că e un vaccin care se poate administra de la 12 ani … cine trebuia să îi recomande vaccinarea domnului primar?”, a declarat medicul marţi seară la Aleph News.

Alexandru Rafila este de părere că gestul lui Nicușor Dan reprezeintă mai degrabă o „făţărnicie”, în condițiile în care în discuţie apare o persoană publică, care ar trebui să fie exemplu pentru comunitatea pe care o conduce: „Discutăm de 8 luni despre vaccinare şi aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că exact genul ăsta de exemple compromit campania de vaccinare”, a continuat acesta.

Nicușor Dan, declarație controversată

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a inistat pe ideea că el se va vaccina doar atunci când medicul îi va recomandat acest lucru. Doar că toți medicii fix asta recomandă.

„Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine ştiţi, am fost în izolare în luna mai. Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat şi eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a fost declarația controversată a lui Nicuşor Dan.