Alegeri prezidențiale SUA: Donald Trump primește un ajutor nesperat din Marea Britanie: Acestea au fost clar alegeri furate. Cine a făcut afirmația și ce explicații oferă

09 nov. 2020
Alegeri prezidențiale SUA: Donald Trump primește un ajutor nesperat din Marea Britanie: Acestea au fost clar alegeri furate. Cine a făcut afirmația și ce explicații oferă
Donald Trump a pierdut alegerile în fața democratului Joe Biden pe 2 noiembrie 2020

Joe Biden și-a revendicat victoria în alegerile prezidențiale din SUA, însă lupta este departe de a se fi încheiat. Donald Trump a declarat că războiul dintre cei doi contracandidați se va muta în justiție, acolo unde președintele în funcție speră să obțină o răsturnare a scorului. 

În ultimele zile, Trump transmite pe toate canalele de comunicare că alegerile din SUA au fost fraudate. Iată însă că republicanul primește un ajutor nesperat pe acest subiect tocmai din Marea Britanie, acolo unde, potrivit președintelui american, o casă de sondare a opiniei publice a declarat la rândul ei că alegerile din SUA au fost fraudate.

„Credem ca acesti oameni sunt hoti. Masinile marilor orase sunt corupte. Aceastea au fost alegeri furate. Cel mai bun realizator de sondaje din Marea Britanie a scris in aceasta dimineata ca acestea au fost clar alegeri furate, ca este imposibil de imaginat ca Biden l-a depasit pe Obama in unele dintre statele acestea. Acolo unde a contat, au furat ce le trebuia sa fure”, a declarat Trump.

Donald Trump primește un ajutor nesperat din Marea Britanie: Acestea au fost clar alegeri furate. Cine a făcut afirmația 

Însă Donalt Trump nu s-a oprit aici, ci a postat oe Twitter o serie de mesaje în rafală:

„Ar trebui sa ne uitam la voturi. Abia incepem etapa de tabelare. Ar trebui sa ne uitam la aceste acuzatii. Vedem o serie de declaratii pe propria raspundere conform carora au existat fraude electorale. Avem o istorie in aceasta tara a problemelor electorale”, a scris Trump pe Twitter.

De asemenea, acesta atrage atenția că unele state importante în care a condus în primă fază la numărătoarea voturilor, pentru ca mai apoi să fie ajuns din urmă și depășit de Biden, sunt state cu vechi probleme ale sistemului electoral:

„In Pennsylvania, a existat un ordin judecatoresc de la Curtea Suprema pentru a-i obliga sa separe buletinele de vot primite dupa data alegerilor. A fost nevoie de interventia judecatorului Alito. Acesta este un grup mare de buletine de vot. Cand vorbim despre probleme sistemice, este vorba despre cum au fost autentificate aceste buletine de vot, deoarece daca exista o problema in sistem cu privire la autentificare, aceasta ar afecta serios intregul scrutin”, a continuat el.

Si ceea ce ma ingrijoreaza este ca am avut peste o suta de milioane de voturi prin posta in state precum Philadelphia si Detroit, cu o lunga serie de probleme electorale (ca sa folosesc un eufemism),” a mai scris Trump.

Pe de altă parte, un membru al Comisiei Electorale  Federale din Statele Unite a declarat sâmbătă că nu există dovezi care să indice posibile fraude la alegerile din prezidențiale.