Actorul Bogdan Stanoevici nu ar fi murit de coronavirus. Diana Șoșoacă face acuzații grave: ce s-a întâmplat cu acesta în spital

12 ian. 2021
Actorul Bogdan Stanoevici nu ar fi murit de coronavirus. Diana Șoșoacă face acuzații grave: ce s-a întâmplat cu acesta în spital
Bogdan Stanoevici a murit pe 12 ianuarie din cauza coronavirusului

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, în Guvernul Ponta, în perioada martie – decembrie 2014 a murit, după ce se afla internat în spital de mai bine de o lună. Acesta fusese diagnosticat cu noul coronavirus și a apelat la cadrele medicale abia după ce timp de două săptămână a încercat să se trateze acasă.

Inițial, actorul care ar fi împlinit 63 de ani pe 22 ianuarie, s-a internat Spitalul „Sfântul Pantelimon”, iar la scurt timp a fost transferat la Institutul „C. C. Iliescu” din cauza complicațiilor. Acesta a deținut în trecut și funcția de director al Circului Metropolitan din București, datorită susținereii Gabrielei Firea, iar la alegerile din decembrie a candidat din partea Partidului Ecologist Român.

De ce refuza Bogdan Stanoevici să poarte mască

Bogdan Stanoevici era cunsocut publicului larg în ultima perioadă prin faptul că era una din vocile cele mai puternice la protestele anti-mască. Așa a devenit bun prieten și cu senatoarea AUR, Diana Șoșoacă. Ambii au refuzat să poarte „botniță”, așa cum numeau ei masca de protecție, argumentând că sunt sănătoși și nu au niciun motiv să-și acopere fața.

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum: faptul că nu port mască este, în primul rând, pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat s-o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie, şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici pe 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe se presă, chiar înainte de campania electorală. Alături de el s-au mai aflat și foștii lideri PSD, Şerban Nicolae şi Cătălin Ivan, dar aceștia respectau măsurile de protecție.

Acuzații grave din partea senatoareai AUR, Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă este senator AUR și o mare activistă contra restricțiilor impuse în pandemie. Sursă Foto: Libertatea

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă sugerează că actorul nu ar fi murit din cauza COVID-19, ci că acesta ar fi contactat o infecție nosocomială din spital. În realitate, fostul ministru s-a internet deja în stare foarte gravă, având nevoie de mască de oxigen pentru a putea respira.

„Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară. A luat o infecţie nosocomială… Copilul lui a venit deja din Franţa. Deja mor prea mulţi oameni în spitale, prea mulţi oameni sunt în comă şi nu ar trebui să fie”, spunea Șoșoacă pe 21 decembrie.

Menționăm că infecția la care face referire senatoarea AUR nu a fost niciodată confirmată de medici și că potrivit mai multor surse din cadrul spitalului, când acesta s-a internat în spital, avea plămânii aproape complet distruși. Virusul a continuat să se dezvolte în ciuda tratamentului, iar din păcate Stanoevici nu a răspuns la medicația administrată.